Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Zondagmiddagwandeling

Iedere zondagmiddag van april t/m oktober 2019 - Start: Raadhuisplein

Zondagmiddagwandeling door 't centrum

Wil jij als Apeldoorner de stad met andere ogen kijken, als niet-Apeldoorner de stad beter leren kennen of als oud-Apeldoorner herinneringen ophalen en veranderingen ontdekken? Iedere zondag organiseert het Apeldoorns Gidsen Collectief de zondagmiddagwandeling door het centrum van Apeldoorn! Ook leuk om te ondernemen als je visite over de vloer hebt en hen Apeldoorn wilt laten zien!

Het Apeldoorns Gidsen Collectief verzorgt elke zondag een stadswandeling door het centrum van Apeldoorn en de Parken. Deze boeiende wandelingen duren ongeveer 1,5 uur en beginnen om 14.00 uur bij het borstbeeld van Koning Willem I op het Raadhuisplein.

Tijdens de wandeling maak je kennis met de geschiedenis en de architectuur van Apeldoorn. Aan de hand van de gebouwen wordt je meegenomen naar de 19e eeuw, een belangrijke ontwikkelingsperiode van Apeldoorn. Je gids vertelt je veel wetenswaardigheden over de bewoning en het bestuur en het dagelijkse leven in Apeldoorn in die tijd. Natuurlijk wordt de relatie met het huis van Oranje niet vergeten. Deze wandeling is niet alleen voor de bezoeker van Apeldoorn interessant maar ook voor geboren en getogen Apeldoorners!


 

Data 2019

Zo 7 apr, zo 14 apr, zo 21 apr, zo 5 mei, zo 12 mei, zo 19 mei, zo 26 mei, zo 2 jun, zo 9 jun, zo 16 jun, zo 23 jun, zo 30 jun, zo 7 jul, zo 14 jul, zo 21 jul, zo 28 jul, zo 4 aug, zo 11 aug, zo 18 aug, zo 25 aug, zo 1 sep, zo 8 sep, zo 15 sep, zo 22 sep, zo 29 sep, zo 6 okt, zo 13 okt, zo 20 okt en zo 27 okt.


Praktische informatie

  • Starttijd: 14.00 uur
  • Startlocatie: monument Koning Willem I op het Raadhuisplein
  • Kosten: € 4,- per persoon en kinderen (4 t/m 12jr.) € 2,- 
  • Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Kom je met een groep groter dan 8 personen, dan is vooraf gewenst zodat er een extra gids aanwezig is.
  • Lees meer >>

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!