Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Wintersferen in de Apeldoornse binnenstad

Dinsdag 20, woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 december 2022 | Apeldoorn Binnenstad​

Artistieke videoprojecties op zes panden, koninklijke historie gebundeld in een audiotour en als kers op de taart een grootse videoshow op het Stadhuis. Onder de noemer ‘Wintersferen’ kun je als bezoeker aan de binnenstad van Apeldoorn van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 december een aantal sfeervolle activiteiten verwachten! Wintersferen vindt op 20, 21, 22 en 23 december 2022 plaats in de binnenstad van Apeldoorn. Zien we je daar?

De straten van het centrum kleuren donker, de sfeerverlichting prijkt boven de gevels en de ondernemers pakken traditiegetrouw royaal uit in de decembermaand. Om het shoppen nóg gezelliger te maken, slaan diverse partijen de handen ineen voor de organisatie van de eerste editie van het evenement 'Wintersferen' in de binnenstad.


Dit mag je verwachten

In de week voor Kerst - om precies te zijn van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 december - worden op zes panden in het centrum bijzondere videobeelden geprojecteerd. In de audiotour 'Royals in Apeldoorn' ontdek je de koninklijke historie van Apeldoorn door het beluisteren van de verhalen van 12 verschillende Oranjes en hun band met Apeldoorn. Als kers op de taart is er op donderdag 22 december een grootste video op het Stadhuis. 


Videoprojecties in de binnenstad

Dinsdag 20 t/m vrijdag 23 december | Locaties worden nog bekend gemaakt

Paleis Het Loo en Apeldoorn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens Wintersferen worden de verhalen hierover op een laagdrempelige en visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd. Als bezoeker krijg je van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 december een interessant kijkje in de koninklijke geschiedenis van Apeldoorn. Tijdens een wandeling langs markante panden in het centrum vergaap je je aan beelden die op de puien geprojecteerd worden. Op die manier komt de geschiedenis tot leven en wordt je aandacht gevestigd op een verrassende plek waar je overdag volledig aan voorbij zou gaan.


Voorproefje: lichtprojecties in de binnenstad in 2021


Wintersferen Videospektakel

Donderdag 22 december 20.30 uur | Stadhuis

Het grote hoogtepunt is op donderdag 22 december vanaf 20.30 uur op het Marktplein. Die avond komt de rijke, koninklijke geschiedenis tot leven middels een grootste videoshoow op het Stadhuis op het Marktplein: het Wintersferen Videospektakel. komt de rijke, koninklijke geschiedenis van Apeldoorn tot leven middels een videoshow op het Stadhuis op het Marktplein. Tijdens deze show worden videoprojecties gecombineerd met livemuziek en andere verrassende optredens.


Voorproefje: lichtprojecties in de binnenstad in 2021


Audiotour 'Royals in Apeldoorn'

Hele maand december | Diverse locaties 

Ontdek de koninklijke historie van Apeldoorn middels de audiotour 'Royals in Apeldoorn'. Op 12 locaties in de binnenstad van Apeldoorn vind je QR-codes op raamstickers op diverse winkelruiten. Door deze te scannen met de Apeldoorn Stories app, kun je de verhalen beluisteren van 12 verschillende Oranjes en hun band met Apeldoorn. 

Routeflyer & ansichtkaarten
De 12 locaties van het Buitenmuseum zijn verzameld op een routeflyer. De flyer en een set ansichtkaarten zijn, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar bij de deelnemende locaties in de binnenstad. De foto’s op de ansichtkaarten zijn verkregen uit het CODA Archief en belichten allemaal een stukje van de koninklijke historie van Apeldoorn. Ook zijn er vele etalages door de binnenstad versierd met goudkleurige sieraden, zogeheten BIG BIJOUX, om de stad royaal aan te kleden.


Praktische informatie

Parkeren

Een overzicht van alle parkeergarages in het centrum, inclusief openingstijden, locaties en gemiddelde tarieven vind je hier. Ga naar parkeren >>

Fietsenstallingen

Ben je niet met de auto maar met de fiets op pad gegaan? Dan kun je die het beste stallen in één van de overdekte, bewaakte fietsenstallingen van de binnenstad. Dat is wel zo veilig. Je vindt hier de openingstijden en locaties van alle overdekte stallingen in het centrum. Lees meer >>


Over Wintersferen

Wintersferen is een initiatief van Centrummanagement Apeldoorn in het kader van het project Koninklijke Veluwe. Voor de uitvoering werken Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA), Paleis Het Loo, CODA, Stichting ACEC gebouw en Apeldoorn Partners samen.


 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!