Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

WAAR: koffiecorner en fantastische winkel inéén

Met een verrassend assortiment vol duurzame lifestyle- en cadeauartikelen op het gebied van eten, mode, koken, verzorging en wonen, verovert Jennifer van Vliet met haar winkel WAAR al een tijd lang de harten van menig Apeldoorner. Onlangs verhuisde ze met haar winkel van de Oranjerie naar de Marktstraat. Wij gingen even langs om bij te kletsen onder het genot van een kopje havermelkcappuccino.

De verhuizing naar de Marktstraat

Met de verhuizing van de buitenkant van de Oranjerie naar de Marktstraat heeft Jennifer een vrij gedurfde stap gezet. “Op 19 november 2018 hebben we de deuren van ons nieuwe pand in de Markstraat geopend”, vertelt ze trots.

En hoewel er qua oppervlakte geen verschil is met het voormalige pand, oogt het nieuwe stulpje van WAAR frisser en ruimtelijker. Jennifer: “De eerste reactie op de verhuizing van veel mensen om mij heen was niet altijd even positief, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Zeker gezien de Marktstraat nu compleet getransformeerd wordt en er flexwerkplekken, groen en waterelementen worden toegevoegd aan de straat.”


Een winkel vol duurzame cadeau- en lifestyleartikelen

WAAR is een winkel die staat voor mooie, trendy producten die eerlijk en met een goed verhaal tot stand zijn gekomen. Van bijzondere kinderboeken, servies en prachtige snijplanken, hippe MYOMY tassen, biologische noten tot thee, muesli’s en de gehele collectie van Tony’s Chocolonely.

Jennifer: “Voordat ik ondernemer werd, kwam ik zelf regelmatig als bezoeker in de winkel om er een leuk cadeau te kopen. Ik vind het belangrijk om duurzaam te kopen, dat geldt dus ook voor cadeaus. In eerste instantie moet het natuurlijk leuk zijn maar dan is het een bijkomstigheid als het ook nog eens duurzaam of fair trade geproduceerd is.” Ook de zakelijke markt weet WAAR steeds beter te vinden voor fairtrade en duurzame relatiegeschenken en cadeaupakketten.


Het Smaaklokaal van WAAR

Naast winkelen, kun je bij WAAR ook neerploffen in het Smaaklokaal om even bij te komen van de drukte van alledag. Op de kaart staan diverse variaties van koffie, ontbijt, sapjes, smoothies, huisgemaakte gebakjes, repen en groentetaartjes, waarvan het water ons vrijwel direct in de mond loopt. Jennifer: “Zeker op zaterdag met de warenmarkt om de hoek zit het hier meerdere keren per dag bommetje vol, heel gezellig!”


Zoet zonder suiker

Van groentesappen uit de slowjuicer tot bosbessentaart en van vegan cinnamonrolls tot biologische broccoliquiche - de kaart is gevarieerd en bevat heel veel lekkers. Alle taartjes, koeken en repen zijn zo veel mogelijk suikervrij. Jennifer vertelt hierover: “Ik eet zelf zo min mogelijk suiker en merk dat er in de buurt eigenlijk weinig plekken zijn waar je dan terecht kunt voor wat lekkers. De selectie aan voedzaam en gezonder gebak en huisgemaakte koeken en repen bieden dan echt een uitkomst voor veel mensen.”

En niet alleen mensen die suikervrij willen of moeten eten zitten op hun plek bij WAAR. ”Of je nou een suikervrij, vegetarisch, vegan, glutenvrij of lactosevrij dieet volgt, er ligt eigenlijk altijd wel iets lekkers voor je in de vitrine”, aldus Jennifer. Bij het inrichten van de gezellige zithoek is ook aan de kleintjes gedacht. Er is een speciaal hoekje ingericht waar ze lekker kunnen lezen en krijten terwijl van je bak koffie geniet. Na afloop kregen we een kokos-dadel-chocoladereepje mee om te proeven. En geloof ons maar als we zeggen dat die écht hemels was...


WAAR Apeldoorn

Marktstraat 1A
Meer informatie >>

Openingstijden
Maandag: 11.00 – 17.30 uur
Dinsdag: 10.00 – 17.30 uur
Woensdag: 09.00 – 17.30 uur
Donderdag: 09.00 – 21.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 09.00 – 17.30 uur
Zondag*: 12.00 – 17.00 uur
*de eerste en laatste zondag van de maand


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!