Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Kijk naar de natuur door de ogen van een kunstenaar: Tour de Forêt

CODA Tour de Forêt | Fiets- en wandelroute

Vive la Veluwe! Ontdek al fietsend en lopend de pracht van de natuur in hartje Gelderland. Een fotogeniek landschap, verzamelopdrachten voor het hele gezin, fijne cafés met dat welverdiende stuk appeltaart en unieke tentoonstellingen over flora en fauna? Tour de Forêt heeft het allemaal. Op zondag 30 augustus combineer je deze route met een leuke fotografiecurus door Apeldoornse stadsfotograaf Chris Gimberg.


Highlights op de Veluwe

Tijdens de tour ontdek je highlights op de Veluwe - van Radio Kootwijk, de Asselse Heide, de zandverstuiving bij Klein Dabbelo tot pittoresk Hoenderloo - en kijk en fotografeer je als een kunstenaar aan de hand van tips & tricks over schaduwen en structuren. Fiets of loop je (een deel van) de route met kinderen? Ontdek de bossen als een fervente verzamelaar in de (eier)dop en ga aan de slag met vele challenges zoals natuurbingo op een kabouterpad! 


Smart photo bike met Chris Grimberg

Zondag 30 augustus 

Prachtige natuurfoto’s maken met fijne tips & tricks en het maximale halen uit de mogelijkheden van smartphone-fotografie? Iedereen heeft met een smartphone een fijne camera op zak, maar hoe maak je dat ene unieke, kleurrijke beeld vanuit verschillende perspectieven? En welke plekken en objecten in de natuur lenen zich perfect om verschillende foto’s te maken? Chris Gimberg deelt elke dag een foto op zijn Instagram-account. De beelden roepen leuke vragen op over de locatie van de foto’s, ze zijn namelijk allemaal in en om Apeldoorn gemaakt en brengen de omgeving prachtig in kaart. Tijdens de Smart Photo Bike vertelt Chris over de omgeving, de mooie plekken en gebouwen op de route en tijdens diverse stops leer je aan de hand van zijn tips & tricks unieke natuurfoto’s maken met je smartphone. Halverwege de activiteit is er een moment om iets te nuttigen dat je zelf hebt meegebracht of om even plaats te nemen op het terras van Brasserie ’t Leesten en daar een consumptie aan te schaffen.


CODA: link met dieren en planten

Voor CODA zijn flora en fauna op de Veluwe een belangrijk aandachtsgebied, doorlopend keren deze terug in wisselende tentoonstellingen. Door CODA Museum wordt er gekeken naar een link met dieren en planten die onderdeel zijn van de natuurlijke habitat, de ‘inheemse’ soorten op de Veluwe. Denk aan het hert, het wild zwijn en kleinere dieren zoals slangen, egels en kevers, maar ook aan dennenappels en een materiaal als berkenhout. Breng je een bezoek aan CODA Museum? Je ontdekt altijd een tentoonstelling of activiteiten over dier en natuur.


Route

Download de routekaart >>

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!