Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

The Big Draw: tentoonstelling met kunstenaarstekeningen

Zaterdag 12 september t/m zondag 18 oktober | ACEC

Zeven muren vol werk van zeven kunstenaars. Vanaf zaterdag 12 september zijn er diverse tekeningen te zien in ACEC. Het ene werk is mooi, het andere stoot af, maar de tekeningen hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn bijzonder en het bekijken meer dan waard.


Dit zijn de zeven kunstenaars

Met een spuitbus ter hand maakt één van deze zeven kunstenaars die graag anoniem wil blijven zijn prachtige graffititekeningen. Een andere kunstenaar is Arie van Geest, hij maakt schilderijen waarin hij Disneyfiguren een persoonlijke wereld geeft. Ewoud van Rijn houdt zich bezig met wat je een sprookjeswereld zou kunnen noemen, maar dan soms een beetje absurd. Of kijk eens naar Jordan Herregraven, alsof het werk afkomstig is uit een andere tijd of wereld. De kunstenaars Hannah Celsius en Uli Kürner tekenen spontaan, door te beginnen en ergens te eindigen. Celsius verwerkt hier soms tekstfragmenten in, wat een voorliefde voor schijven laat zien. Kürner houdt zich bezig met ritme in zijn vloeiende lijncomposities. Jissel Kerkstra maakt portretten. De vervorming doet soms denken aan de verschillende perspectieven die Picasso in zijn portretten probeerde te brengen. Het werk van Kerkstra trekt aan, maar stoot ook weer af. The Big Draw is vanaf zaterdag 12 september te zien in ACEC. Gratis toegang. 


The Big Draw Festival

Tekenen, tekenen en nog eens tekenen: van donderdag 24 t/m zondag 27 september staat Apeldoorn in het teken van de tekenkunst. De stichting P-Art uit Nijmegen organiseert in samenwerking met CODA, ACEC en GIGANT The Big Draw Festival. Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!