Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Stationsgebouw krijgt nieuwe bestemming 

Warm en droog wachten op de bus of trein, wat eten en drinken, toeristische informatie of reizigersadvies inwinnen; het kan vanaf vrijdag 1 december in het monumentale stationsgebouw van Apeldoorn!  In het 141 jaar oude pand is een nieuwe keuken geïnstalleerd, een bar geplaatst en nieuw meubilair geplaatst. Vanuit het vernieuwde stationsgebouw starten dit voorjaar ook stadswandelingen onder leiding van een gids.

 

Lange tijd moest het station in Apeldoorn het doen zonder wachtruimte voor reizigers.  Vanaf maandag 4 december is de wachtkamer geopend voor alle trein- en busreizigers en bezoekers en inwoners van Apeldoorn en staan de medewerkers van Pluryn om je te bedienen. Op vrijdag 1 december is de opening, dan zal ook de naam van het stationsgebouw onthuld worden. 

 

Tal van organisaties in de regio hebben zich achter het Apeldoornse initiatief geschaard, waaronder NS als eigenaar van het pand. Ook de vervoerders Arriva en Syntus zegden hun medewerking toe. Verder zijn de gemeente Apeldoorn, provincie Gelderland, het Erfgoed Platform Apeldoorn, CODA, Stichting Apeldoorn Marketing, Stichting Centrummanagement, Binnenstadsondernemers Apeldoorn, Fietspoint (Interstap) en Toeristisch Platform Apeldoorn betrokken. Ook de toeristische opleiding van ROC Aventus wil een bijdrage leveren.

 

Pluryn behandelt en ondersteunt mensen met complexe zorgvragen en heeft locaties in onder meer Beekbergen (Het Hietveld), Apeldoorn en Voorst (De Beele en vso-school De Bolster). Het station in Apeldoorn wordt de eerste maatschappelijke onderneming van de zorginstelling in deze regio. Hier zijn straks diverse soorten werkplekken beschikbaar: van dagbesteding en re-integratieplaatsen voor de gemeente, tot voorbereiding op regulier werk. Verder zijn er stagemogelijkheden voor leerlingen uit zowel vso, als mbo en hbo.
In de nieuwe maatschappelijke onderneming komen mensen te werken voor wie een betaalde baan niet vanzelfsprekend is. Zorginstelling Pluryn biedt ze een passend leer-werktraject aan, met het oog op het vergroten van hun zelfredzaamheid en loonwaarde. Medewerkers gaan aan de slag in de horeca en ook bij de informatiebalie, die samen met de vervoersbedrijven NS en Syntus zal worden bemand.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!