Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Stadstuinen met horeca

Prik een vorkje omringd door groen!

Op sommige plekken in de binnenstad zitten achter de gevels van de prachtige Jugendstil-panden groene oases verstopt: verborgen stadstuinen waar je bij goed weer heerlijk kunt borrelen, lunchen of dineren.

Memories

Deze sfeervolle achtertuin met wijnranken is een must-visit. Bij Memories draait het om maken van mooie herinneringen in goed gezelschap. Dit gaat vanzelf, terwijl je geniet van je cocktail, diner of de beats van de DJ op de dansvloer. De keuken is het domein van Chef Olivier, waar hij gerechten met Oosterse smaaksensaties voor je bereid. Adres: Van Kinsbergenstraat 17.

Meer over Memories >>


De Graaf van Vlaanderen

In de grote zonnige achtertuin van de Graaf van Vlaanderen drink je heel relaxt een Belgisch Speciaalbiertje in de zon. Een bier- of wijnproeverij met een borrelplank is ook een aanrader. 's Avonds draait er regelmatig een DJ in de stadstuin en serveren ze diner. Adres: Hoofdstraat 165A.

Meer over De Graaf van Vlaanderen >>


Rembrandt

Bij Lunchroom en Wijnbar Rembrandt aan de Marktstraat in Apeldoorn serveren ze 6 dagen per week lekkere koffie en tosti's, broodjes en salades. Met een assortiment van 80 verschillende wijnen én een borrelplank zit je heerlijk in het stadtuintje. Adres: Marktstraat 3.

Meer over Rembrandt >>


Martins Brasserie

Een plek voor de beste koffie en het lekkerste gebak. Waar je kan kiezen uit wel 50 wijnen, kan genieten van een fijne lunch en ook 's avonds aan kan schuiven voor een heerlijk hapje eten. Dat is Brasserie Martins! Maar wist je dat er naast het terras aan de voorzijde ook een hele fijne binnentuin is? Adres: Paslaan 5.

Meer over Martins Brasserie >>


Proef-Locaal Het Achterom

In de Mariastraat vind je Proef-locaal Het Achterom, een gemeentelijk monument dat zich schuilhoudt aan het einde van een smalle steeg. Het Achterom beschikt over een huiselijke binnenkamer, een grote serre en een prachtige binnentuin. Daarnaast is de stadsbrouwerij, waar de Veluwsche Schavuyt is geboren, in dit pand gevestigd. Kom in de binnentuin zitten voor een heerlijke borrel en geniet van dit stukje rust in het drukke centrum. Adres: Mariastraat 2C.

Meer over Proef-Locaal Het Achterom >>


CODA Museum, Café & Bibliotheek

We kennen CODA allemaal van de bibliotheek, het museum en het café. Maar wist je dat er achter het café nog een grote binnentuin is waar je ook heerlijk kunt zitten bij goed weer? Neem plaats en verwerk onder een kop koffie en stukje taart of uitgebreide lunch de indrukken uit CODA Museum. Ook een heerlijke plek om je shopmiddag voor te onderbreken om even op adem te komen. Het café met terras en binnentuin is geopend van dinsdag t/m zondag. Adres: Vosselmanstraat 299.

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!