Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Landelijke intocht van Sinterklaas

16 november 2019 - Apeldoorn Binnenstad

Dit jaar komen de Sint en zijn pieten op zaterdag 16 november aan in de Apeldoornse binnenstad. Voor de landelijke intocht hebben zij dit jaar voor Apeldoorn gekozen!

Route van de intocht

Sinterklaas komt op 16 november niet per boot, maar per stoomtrein aan in Apeldoorn. Na ontvangen te worden door de Apeldoornse burgemeester, vertrekt de Goedheiligman met zijn gezelschap in een optocht naar de binnenstad via de Stationsstraat, de Stationsdwarsstraat en de Hoofdstraat. De optocht eindigt op het Raadhuisplein met een spetterend Pepernotenfeest als afsluiting. Hier neemt hij om 13.15 uur afscheid van alle kinderen en hun ouders.
 
Tijdens de optocht zal de Sint op vier locaties kort stoppen voor diverse festiviteiten, namelijk:
  • het Stationsplein
  • bij de Onze Lieve Vrouwekerk (ook wel bekend als de Mariakerk)
  • het Bongoparkje (tegenover McDonalds aan de Hoofdstraat)
  • het Raadhuisplein

Pepernotenparty Raadhuisplein

De landelijke intocht van Sinterklaas mag dan op 16 november om 13.15 uur voorbij zijn, het feest in de binnenstad is dat nog niet. Want na een korte pauze, gaan we om 16.00 uur gewoon nog even verder met de Pepernotenparty op het Raadhuisplein. De wat? De Pepernotenparty! Op het eindpodium van de intocht, op het Raadhuisplein, brengt de band van ’s ochtends nogmaals het Sint-repertoire ten gehore, waarbij alle Sint-hits voorbij zullen komen.

Dus ben je na de intocht nog niet klaar om weer naar huis te gaan? Of kom je speciaal voor dit feestje naar de binnenstad? Dan zien we je graag tussen 16.00 en 17.30 uur op het Raadhuisplein. Toegang is gratis!


Bereikbaarheid

Een evenement van dit formaat doet uiteraard wat met de bereikbaarheid van de stad. Om de intocht voor iedereen zo fijn en veilig mogelijk te laten verlopen, worden er een aantal maatregelen genomen. De route van Sinterklaas is, onder andere vanwege de op- en afbouw, op zaterdag 16 november van 0.00 uur tot 18.00 uur voor autoverkeer volledig afgesloten. Voor fietsers is de route tussen 9.00 uur en 14.00 uur ontoegankelijk. Dit geldt ook voor bewoners en ondernemers aan de route. Woningen, horeca en winkels zijn te voet bereikbaar.


Praktische info

  • Sinterklaas komt om 12.00 uur aan op het Station en eindigt om 13.15 uur op het Raadhuisplein.
  • De markt gaat op zaterdag 16 november gewoon door en ook de winkels zijn geopend.
  • Bekijk een overzicht van alle parkeergarages en fietsenstallingen in de stad >>
  • Meer over het programma en de bereikbaarheid wordt ook bekend gemaakt op sintinapeldoorn.nl

Meer weten? Kijk op sintinapeldoorn.nl


 

Meer uittips

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!