Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Seated Specials bij GIGANT

Heb jij liveconcerten ook zo gemist? Dan hebben we goed nieuws, want de Popzaal van GIGANT is weer open! Iedere week in september, oktober en november brengt GIGANT je bijzondere concerten van (inter)nationaal toptalent tijdens de Seated Specials! Voor deze shows zijn 42 zitplaatsen beschikbaar en geniet je in een intieme setting van unieke optredens.

Praktische info

 • Het is mogelijk om single- en duotickets te bestellen. In de zaal zijn zitjes gemaakt voor 2 personen bij elkaar en daarnaast zijn er losse stoelen beschikbaar. Let hier goed op bij je aankoop.
 • Ticketprijzen varieren per concert. Open de link onder een item hieronder als je wilt checken hoe duur de desbetreffende tickets zijn. 
 • Koop je tickets online. Aan de deur zijn geen tickets te koop.
 • Neem plaats op de door de medewerker aangewezen plekken. Er zijn enkel zitplaatsen aanwezig.

Programma

Oktober

Opera Alaska

Een toevallige ontmoeting in 2017 in één van de filialen van het wereldberoemde Zweedse meubelconcern was de vonk die nodig was om singer/songwriter Marien Dorleijn en gitarist Marzio Scholten bij elkaar te brengen. Dorleijn en Scholten delen een liefde voor songwriting, gear en muziek maken. Afzonderlijk van elkaar hebben beiden inmiddels hun sporen verdiend in de Nederlandse muziekscene: Dorleijn als songwriter en frontman van de gelauwerde indieband Moss en Scholten met zijn werk als gitarist/bandleider van diverse projecten in de instrumentale muziekscene. In Opera Alaska bundelen ze hun krachten, wat resulteert in speelse indie, dansbare grooves, dromerige melodieën en, bovenal, ijzersterke songs.

Vrijdag 2 oktober | Tijd: 20.00 uur

Meer informatie >>


DO

Begin jaren ’00 wist de wereld in één klap wie DO was, door haar cover van Heaven van Bryan Adams. Al snel zong ze steeds meer in het Nederlands en anno 2020 zingt ze het liefst in haar moerstaal. Op 9 oktober brengt ze een volledige akoestische show naar Apeldoorn, gevuld met persoonlijke favorieten van haar laatste albums, maar ook klassiekers als Voorbij (duet met Marco Borsato) en Hij Gelooft In Mij (#1’s De Beste Zangers van Nederland). Laat je tijdens deze bijzondere en intieme avond ontroeren door Liefde Van Later en Zeg Me Dat Het Niet Zo Is (uit The Passion 2011) en zing mee met Laat Me.

Vrijdag 9 oktober | Tijd: 20.00 uur

Meer informatie >>


REMY. 

Muzikaal wereldwonder Remy van Kesteren begon op zijn 10e op het Conservatorium van Utrecht, studeerde door op het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs en behaalde zijn master op het Conservatorium van Amsterdam. In 2019, op 30-jarige leeftijd, verscheen het verrassende album Shadows, met geheel eigen werk. Tijdens het componeren vond REMY zichzelf opnieuw uit en begon met zingen en het bespelen van piano en gitaar. Met Shadows (geproduceerd door de Engelse singer-songwriter en producer Fink) geeft Remy je een kijkje in zijn eigen, indrukwekkende universum, welke het klassieke genre overstijgt. Verwacht ambient, minimal, jazz, pop, elektronisch en wereldmuziek en laat je overweldigen!

Vrijdag 18 oktober | Tijd: 20.00 uur

Meer informatie >>


Lucky Fonz III

Lucky Fonz III is één van Nederlands meest geliefde zangers en live-artiesten, bekend van hits als ‘Ik heb een meisje’, ‘Linde met een E’ en ‘App Me’. Onlangs verraste Lucky met zijn volslagen unieke album ‘Multimens’, een eclectische verzameling nederpop met wortels in de folk-traditie, het levenslied en zelfs house. Lucky heeft de afgelopen jaren een bijzondere plek verworven in het cultureel landschap. Zo bracht hij als singer-songwriter zeven albums uit, maakte hij op TV furore bij programma’s als DWDD en Pauw en schreef hij diverse columns, gedichten en korte verhalen.

Vrijdag 23 oktober | Tijd: 20.00 uur

Meer informatie >>


Roosbeef

Al sinds haar eerste worp in 2008 (Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten) slaagt Roos Rebergen erin om de simpele dingen des levens subliem te verwoorden. Met melancholische, soms lichtvoetige teksten, neemt Roosbeef je mee naar haar eigen belevingswereld. Nu is Roosbeef terug met het vierde studioalbum Lucky. Roos leefde twee jaar tussen de bluegrass in Kentucky. Achter de Appalachen leerde ze het Amerikaanse lied beter begrijpen en hoorde verhalen die nu op Lucky een weerklank vinden. Lucky grijpt uit het echte, naakte leven, en is daardoor, net als Roos, Amerika en onszelf, niet zomaar samen te vatten.

Vrijdag 30 oktober | Tijd: 20.00 uur

Meer informatie >>


November

Eric Clayton and The Nine + Scarlet Stories (uitverkocht)

Eigenlijk behoeft Eric Clayton geen introductie meer. Wie kent zijn werk als zanger van de gothic cult-band Saviour Machine niet? En wie is niet bekend met zijn gastrol bij Ayreon? En wie kent zijn voorliefde voor David Bowie niet? Het is allemaal geschiedenis, maar daar stopt het verhaal niet. Eric Clayton is terug met een nieuw album, opgenomen met zijn nieuwe band Eric Clayton and The Nine. Vanavond presenteert Eric Clayton zijn nieuwe werk aan het Nederlandse publiek. Het belooft met slechts 42 stoelen een intieme show te worden, zoals we dat eigenlijk juist graag zien bij deze charismatische Amerikaanse zanger. Wij zijn er dan ook trots op om samen met Brainstorm Festival mee te schrijven aan een nieuw hoofdstuk in de toch al indrukwekkende carrière van Eric Clayton!

Vrijdag 6 november | Tijd: 20.00 uur

Meer informatie >>


Ruben Hoeke en Edgar Koelemeijer

Wild Romance, Ruben Hoeke Band, Thé Lau, Drukwerk, Roberto Jacketti & the Scooters, Jan Akkerman, David Bowie-Undercover… Naast ontelbare bands, samenwerkingsverbanden en sessies speelden deze twee gedreven muzikanten met vrijwel iedereen uit het Nederlandse pop- en rockcircuit. Opgeteld hebben ze een paar miljoen muzikale kilometers afgelegd en meer dan 3000 optredens in zowel binnen als buitenland op hun naam staan. Beiden speelden met grote namen en nu gaan deze Nederlandse rock & roll coryfeeën samen op tour! Laat je meevoeren tijdens dit intieme optreden bestaande uit eigen materiaal, bekende en obscure covers en talloze anekdotes. Na het optreden vindt er een interactieve Q&A plaats.

Vrijdag 13 november | Tijd: 20.00 uur

Meer informatie >>


Yorick van Norden en Judy Blank: Bob Dylan

In deze avondvullende voorstelling zal The No Direction Homeband, aangevoerd door Judy Blank en Yorick van Norden, de mythe Bob Dylan trachten te ontrafelen. Zijn carrière en zijn roerige, mysterieuze privéleven met ups en downs. Maar naast de mooie verhalen, gaat het natuurlijk vooral om zijn aansprekende oeuvre, gebracht door de nieuwe lichting van Nederlandse songwriters en muzikanten die schatplichtig zijn aan het repertoire. Verwacht songs die zowel Dylan zelf als ook door veel andere artiesten zijn vertolkt. Wie kent “Make You Feel My Love” van Adele of “All Along The Watchtower” van Jimi Hendrix niet? En het mooie is dat je niet van de stem van Dylan hoeft te houden om toch een mooie avond te hebben. De liedteksten zijn van een onomstreden niveau.

Vrijdag 20 november | Tijd: 20.00 uur

Meer informatie >>


The Indien + PYKE + Sured

Moderne alt-pop, een passie voor psychedelia en soul uit de jaren 60 én een vocalist met een prachtige, hunkerende stem die elke luisteraars ziel raakt: The Indien is tijdloos. De band werd opgericht in Rotterdam door Rianne Walther en gitarist Casper Talsma. Het duo is de kern achter het collectief en wordt aangevuld door co-producer/ studio drummer Maarten Hemmen en bassist Janneke Nijhuijs. De eerste twee EP’s ‘Cologne’ en ‘Hiatus’ bezorgden de band een groeiende status in Nederland. De band pakte airplay en speelde op grote festivals als Lowlands. Ook in het buitenland gaat het goed, want The Indien scoorde inmiddels een platencontract bij het Britse label Disturbing London en volgende er optredens op o.a. NME’s Cinejam (gecureerd door Bastille’s Dan Smith) en Sofar Sounds.

Vrijdag 27 november | Tijd: 20.00 uur

Meer informatie >>


Coronamaatregelen bij GIGANT

GIGANT volgt het protocol van het RIVM en zet alles op alles om de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers te waarborgen. Daarom nemen zij de volgende maatregelen:

 • Koop je tickets online. Aan de deur zijn geen tickets te koop.
 • Het personeel van GIGANT verzoekt je vriendelijk, maar met klem, om je naam en telefoonnummer achter te laten.
 • Entree van de zaal gebeurt binnen een vastgestelde tijd. Na aanvang van het concert is geen entree meer mogelijk.
 • Ontsmet handen voor en na het bezoek aan de popzaal.
 • Neem plaats op de door de medewerker aangewezen plekken. Er zijn enkel zitplaatsen aanwezig.
 • Je kunt je bestelling plaatsen via de QR-code op je tafel.
 • Toiletbezoek gebeurt één voor één.
 • Volg de aanwijzingen van het personeel op.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • PIN only.
 • Blijf thuis bij griepklachten en verkoudheid.
 • GIGANT heeft het recht om bezoekers te weigeren.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!