Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Royal Light Festival

Woensdag 15 t/m zondag 19 maart 2023 | Van Paleis Het Loo naar de binnenstad

2023 is een koninklijk jaar voor Apeldoorn en de Veluwe. Paleis Het Loo heropent haar deuren van de ondergrondse uitbreiding na een grondige verbouwing en vernieuwing. Om de band tussen het koninklijk verleden van Apeldoorn en de hedendaagse stad en bewoners in the spotlights te zetten, wordt in 2023 voor het eerst het Royal Light Festival georganiseerd.

 

 

In 2023 wordt Apeldoorn vijf volle dagen in de schijnwerpers gezet tijdens de eerste editie van het Royal Light Festival! Tussen de binnenstad en Paleis Het Loo wordt in een lichtfestival het verhaal over koninklijk Apeldoorn verteld. De route loopt langs koninklijke locaties, zoals de Naald, de Grote Kerk en het Raadhuisplein en wordt gesierd door zeven lichtkunstwerken van lichtkunstenaars met internationale allure of lokale talenten.​


Apeldoorn in de schijnwerpers

Het Royal Light Festival is een gratis toegankelijk festival dat cultuur, vernieuwende kunst en het historisch verhaal van de stad op unieke manier aan elkaar verbindt. Geen typisch festival, maar een bewandelbare route die letterlijk de verbinding tussen Paleis Het Loo en de stad met licht in beeld brengt. De eerste editie vindt plaats van woensdag 15 tot en met zondag 19 maart 2023. 

De route loopt dan ook langs koninklijke locaties, zoals de Naald, de Grote Kerk en het Raadhuisplein en wordt gesierd door 7 lichtkunstwerken van lichtkunstenaars met internationale allure, of lokale talenten. Die kunstwerken vertellen op laagdrempelige en moderne wijze het verhaal van de stad.
Meer informatie over het Royal Light Festival volgt begin 2023!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!