Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Programma culturele instellingen 

Royal Light Festival | 15 t/m 19 maart

Bij diverse cultuurinstellingen zijn er in de dagen van het Royal Light Festival toffe lichtkunstwerken te bekijken, strijk je neer voor extra vertier of kun je genieten van optredens in de buitenlucht. Altijd al een keer 's avonds bij CODA naar binnen gewild? Of lijkt een buitenoptreden je tof? Tijdens het Royal Light Festival is er voor ieder wat wils in de binnenstad! Op zaterdag 18 maart wordt er bovendien een heuse lampionnenoptocht voor kids georganiseerd!


CODA

CODA Avondopenstelling
Altijd al 's avonds CODA willen bezoeken? Dat kan! Op donderdagvond 16 maart, tijdens het Royal Light Festival, licht ook CODA van binnen op. De hele avond is er gelegenheid om het museum te bezoeken, inclusief unieke rondleidingen van de tentoonstellingsmakers en een drankje in het CODA Café. En wist je al dat de bieb ook standaard geopend is op donderdagavond?

Kunstwerk ‘Behind the Screens’ 
Ook CODA pakt uit met een lichtkunstwerk dat je vanaf de buitenkant van het pand kunt bewonderen. Meer informatie volgt snel!


Orpheus

Buitenoptredens
Tussen 18.45 en 19.45 uur zijn op het plein voor Theater Orpheus optredens van lokale artiesten en amateurgezelschappen met als thema "Licht". Onder het genot van een drankje vanuit de Orpheus Theaterbus geniet je van uiteenlopende optredens. Nils-Anders (Paaldansschool Anders Pole Power) en Naomi (zangduo Evident) uit de jongeren community van Orpheus organiseren de optredens.

Royal Candlelight Diner 
Tijdens het Royal Light Festival kun je op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 maart tussen 17.15 en 20.00 uur bij Restaurant O55 in Orpheus genieten van een Royal Candlelight Diner! Voor € 38,50 serveren ze een heerlijk driegangenmenu inclusief drankjes.

Voorstelling Wolfgang, het Wonderjong
Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart kun je bij Theater Orpheus de voorstelling 'Wolfgang, het wonderjong' bezoeken. Een sprankelende en muzikale familievoorstelling (8+) over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek.

Pannenkoeken eten en lampionnen maken voor kids 
Voorafgaand aan de lampionnenoptocht organiseert Theater Orpheus op zaterdag 18 maart een Vriendjesdag voor kinderen. De deuren gaan om 17.00 uur open en rond 17.30 uur smullen de kinderen van gratis pannenkoeken. Ouders genieten voor € 12,50 van een heerlijke Schouwburger of de vegetarische Beyond Meat-burger. De kinderen maken zelf een mooie lampionnencreatie om mee op pad te gaan in de optocht. Om 19.00 uur start er een betoverend optreden op het plein voor Orpheus en daarna vertrekt de lampionnenoptocht.

Aanmelden voor deze gratis activiteit is verplicht. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij! Is deze activiteit vol? Je kunt ook om 19.00 uur alleen aansluiten bij de lampionnenoptocht.

Lampionnenoptocht voor kids vanaf Theater Orpheus
Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd organiseert Theater Orpheus op zaterdag 18 maart een lampionnenoptocht! Om 19.00 uur start er een betoverend optreden op het plein voor Orpheus waarna de optocht zal vertrekken. Via het lichtkunstwerk in de Grote Kerk lopen ze - met talloze lampionnen - door het verlichte Oranjepark terug naar Theater Orpheus. Alle kinderen kunnen gratis meelopen. Kom om 19.00 uur met een lampion naar het plein voor Orpheus en loop mee met deze gezellige en stralende stoet!


ACEC

Kunstwerk ‘A Royal Forest’ 
Dirk Schlebusch tovert met het Royal Light Festival de ACEC Salon om tot A Royal Forest | The Green Diamond. Benieuwd hoe een chique en kostbaar koninklijk lichtbos er eigenlijk uitziet? Kom erachter bij ACEC!


GIGANT

Lichtinstallatie 'Nexus' 
Apeldoorners Timo Hoogland en Chefrany Laitenu maakten speciaal voor Royal Light de lichtinstallatie 'Nexus; een kunstwerk over verbinding. Wandel het netwerk binnen en maak connectie met de installatie en anderen. Geïnspireerd door mycelium (zwamvlok), een ondergronds netwerk van schimmels dat boven de grond uitgroeit tot paddenstoelen en de bomen en planten met elkaar ondergronds verbindt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!