Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Royal Light Festival in de binnenstad

Apeldoorn in de schijnwerpers met de eerste editie van het Royal Light Festival!

Woensdag 15 t/m zondag 19 maart 2023 | Van Paleis Het Loo naar de binnenstad

​Van woensdag 15 tot en met zondag 19 maart aanstaande vormt Apeldoorn hét decor voor de eerste editie van het Royal Light Festival: een gratis toegankelijk lichtfestival met zeven lichtobjecten van (inter)nationale kunstenaars. Wist je dat er naast de Royal Light-route nog veel meer te beleven valt in de binnenstad in deze dagen? 

De route van drie kilometer voert langs bijzondere lichtkunstwerken, vanaf Paleis Het Loo naar de Apeldoornse binnenstad. Daarnaast wordt de route aangevuld met diverse events in en rond de stad. Het thema van het Royal Light Festival is dit jaar ‘koninklijk’. Daarmee zet het Royal Light Festival Apeldoorn in de schijnwerpers als groene en royale hoofdstad van de Veluwe. Meer informatie over het Royal Light Festival? Bezoek de website! >>>


Programma culturele instellingen

Bij diverse cultuurinstellingen zijn er in de dagen van het Royal Light Festival toffe lichtkunstwerken te bekijken, strijk je neer voor extra vertier of kun je genieten van optredens in de buitenlucht. Altijd al een keer 's avonds bij CODA naar binnen gewild? Of lijkt een buitenoptreden je tof? Tijdens het Royal Light Festival is er voor ieder wat wils in de binnenstad! Op zaterdag 18 maart wordt er bovendien een heuse lampionnenoptocht voor kids georganiseerd! 
Bekijk het volledige programma hier! >>>

 


Programma horecagelegenheden

Onderweg dorst of lekkere trek? Tijdens het Royal Light Festival pakken diverse horecaondernemingen goed uit! Zo kun je bij Het Achterom terecht voor heerlijk huisgebrouwen bier, geniet je bij Sizzles at the Park van diverse versnaperingen, drink je de lekkerste koffie bij Kaldi en scoor je bij Bakkertje Bol een warme snack.  
Bekijk hier het hele overzicht >>>

 


Programma Raadhuisplein 

Met het lichtkunstwerk ‘Shadow me’ dat hier neerstrijkt, is het Raadhuisplein het begin- of eindpunt van de Royal Light lichtkunstroute. Elke avond van het Royal Light Festival is het plein daarnaast een heerlijke plek om even aan te schuiven op één van de vele terrassen voordat je nog een paar extra hotspots aandoet in de binnenstad. Muzikale klanken worden elke avond ingevuld door een andere DJ; local heroes!
Bekijk hier het programma en de DJ's! >>>


Samenwerking 

Het Royal Light Festival is geschikt voor jong en oud, gratis toegankelijk en het festival verweeft internationale lichtkunstwerken met kunst van lokale partijen. Het festival is een initiatief van Apeldoorn Partners, in nauwe samenwerking met Paleis Het Loo, Theater Orpheus, CODA, GIGANT, ACEC en Bakkerij Fuite en komt mede tot stand door gemeente Apeldoorn. Productiebureau Out Of The Rat Race (OOTRR) produceert het festival.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!