Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Alle info over je terrasbezoek in de binnenstad van Apeldoorn

Hoera, een bezoekje aan één van de fijne terrassen in de stad is weer mogelijk! Weer of geen weer: kom maar op met die voortreffelijke lunches, speciaalbieren, ontbijtjes, borrels en uitgebreide diners. De terrassen mogen per 19 mei tussen 6.00 ’s ochtends en 20.00 uur ‘s avonds geopend zijn, waardoor je nu ook voor een ontbijt, koffie met taart of een diner kunt gaan. Fijn!

Regels op het terras

Veel ondernemers en hun medewerkers staan al weken te trappelen en nu is het moment eindelijk weer daar; na 6 maanden sluiting kunnen de ondernemers mét een terras hun gasten weer verwelkomen. Maar alvorens dat eerste koude (tap!)biertje op tafel verschijnt, zijn er een aantal regels om in acht te nemen. Voor de horeca én voor jezelf, want zoals voor elke versoepeling geldt: gaat het mis, dan kan de boel zo weer teruggedraaid worden. Bekijk onderstaand lijstje dus even voordat je neerstrijkt op één van de terrassen in het centrum.
 
  • De terrassen in de Apeldoornse binnenstad mogen tussen 6.00 en 20.00 uur geopend zijn. Een ontbijtje of diner op het terras is dus weer mogelijk!
  • Zomaar gaan zitten mag niet; je moet van tevoren een plek reserveren. Dat kan in de meeste gevallen ook ter plekke.
  • Aan een tafel mogen maximaal twee personen zitten, tenzij een groter gezelschap uit één huishouden komt. Een tweede uitzondering zijn kinderen onder de twaalf jaar.
  • Bij het arriveren op het terras vindt een controlegesprek plaats. Hierbij wordt gevraagd naar je gezondheid en wordt er gecheckt of jij en je eventuele gezelschap uit één huishouden komen.
  • Het aantal plekken op een terras is deze keer niet afhankelijk van de oppervlakte. Hoe groot het terras ook is, er is een maximum van vijftig personen. 
  • Als bezoeker blijf je zo veel mogelijk zitten. Er is geen sprake van zelfbediening en alleen voor een toiletbezoek of om te betalen mag je naar binnen. Binnen draag je een mondkapje. 
  • Betalen doe je ook het liefst zo veel mogelijk contactloos.
Hou je je niet aan de afstand-maatregel? Dan kan het personeel je de toegang tot het terras ontzeggen én loopt de desbetreffende ondernemer kans op een boete of zelfs sluiting. Daarom rekenen de ondernemers in de binnenstad ook op jou! Neem je verantwoordelijkheid en houd je aan de regels. Zo houden we samen we het coronavirus onder controle en kunnen we snel weer lekker genieten in de horeca.
 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!