Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Recordstore Day bij Mansion24: Exclusief vinyl en keur van nationale artiesten in winkel 

 

Op zaterdag 22 april 2023 is het Record Store: dé internationale feestdag voor platenzaken, artiesten en muziekliefhebbers. De Apeldoornse platenzaak Plato/Mansion24 op het Leienplein komt met een programma van exclusief vinyl en diverse live optredens waaronder o.a. zangeres Floor Jansen, zanger Hans de Booy en de band  Power to the Pipo. De toegang is geheel gratis!


Over Record Store Day
Robin Batens, eigenaar Mansion24: "De dag is bedoeld om wereldwijd de onafhankelijke platenwinkel in het zonnetje te zetten, maar is ook een ode aan de langspeelplaat. Er doen meer dan 2.000 zaken aan mee, waaronder bijna honderd in Nederland. In onze winkel kun je naast het exclusieve zwarte goud terecht voor maar liefst 5 gratis liveoptredens. We zijn die dag ook een uurtje eerder open, om 09:00 uur".  
 
Muziekprogramma Record Store Day Apeldoorn 
11:00 uur: Boni Macaroni
Nietsverhullend millennial-leed en oprechte levensvragen. Soms wat cynisch, soms wat zeikerig, maar altijd recht voor zijn raap. De muziek van de band Bony Macaroni kwam dan ook zo hard en snel als de tracks doen vermoeden. Binnen een jaar speelden ze vanuit het niets precies 52 shows door Nederland, Duitsland en België. 
  
12:00 uur: Power to the Pipo 
De jazz-funk wervelwind Power to the Pipo is in de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot een populaire live-act. Zo speelden de mannen op Jazz in de Gracht, Jazz In Duketown, Amersfoort Jazz en Breda Jazz. 


13:00 uur: Hans de Booy  
Zanger Hans de Booij komt zijn net verschenen boek "Het wordt niets zonder jou" te presenteren en signeren. Hij zal oude en nieuwe nummers spelen, want tegelijkertijd met het autobiografische portret. 


13:45 uur: Floor Jansen
Floor Jansen timmert al sinds de jaren negentig aan de weg binnen de hardrock en metal. Ze begon bij de band After Forever en zingt sinds 2013 bij de Finse band Nightwish. Die groep geldt als één van de bekendste en meest succesvolle symfonische metalbands ter wereld. Met Nightwish toert Jansen al jaren de wereld rond. Sinds kort werkt Floor Jansen ook aan een solocarrière onder haar eigen naam. Tijdens Record Store Day is zij in Apeldoorn aanwezig voor een signeersessie. 


15:00 uur: Cloud Cafe
Wat goed is komt snel. Met nog geen jaar samen op het podium debuteert Cloud Cafe – met een show voor muziekfestival Noorderslag. Een muzikale microkosmos van alledaagse chaos en melancholie. Een combinatie van indierock met folky roots. 


16:30 uur: Roofman
Na een uitgebreide solotour afgelopen najaar door de Europese Unie en Engeland speelt de Ermelose singer-songwriter tijdens Record Store Day in Apeldoorn. Roofman is een man van contrasten en weet nummers over de harde stad en stille natuur te weergeven. 

Vrijdag extra Plato Instore met Meral Polat Trio
Op vrijdag 21 april, de dag voorafgaand aan Record Store Day, vindt onder de noemer Plato Live tevens nog een optreden plaats van Meral Polat (o.a. bekend van de Luizenmoeder) om enkele nummers van haar nieuwe album ten gehore te brengen. Het optreden start om 17:00 uur, toegang is gratis. 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!