Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Prinsennacht 2019

Dit is er te doen in de binnenstad!

Nog even aftellen, want vrijdag 26 april mogen we onze oranje kleding en attributen weer van zolder halen. En of je nou iets met het Koningshuis hebt of juist helemaal niet: we proosten er massaal één op de koning. Traditiegetrouw begint het feestgedruis in Apeldoorn al de avond voor Koningsdag. Deze avond en nacht staan in Apeldoorn al jarenlang bekend als Prinsennacht. 

 

Op de hoogte blijven van alle laatste informatie en leuke nieuwtjes? Zet jezelf dan aanwezig in het Facebook-evenement >>

 


Livemuziek op het Leienplein

Het Leienplein wordt niet voor niets het gezelligste plein van Apeldoorn genoemd. Ook dit jaar pakken de ondernemers op het plein weer uit met een sterk staaltje livemuziek en een buitenbar zodat je niet te lang in de rij hoeft te staan voor je drankje. 

 

Programma

 • 20.30 - 22.00 uur - Rayn & the flavors of Soul
  Een viermansformatie die tijdens Prinsennacht in een vette show een tribute verzorgt aan alle soul legenden en Apeldoorn trakteert op onvervalste soul/funk en R&B. Muziek van o.a Stevie Wonder, James Brown, Prince, Michael Jackson, Chaka Khan en vele meer zullen de revue passeren.
 • 22.00 - 01.00 uur - FLAME
  FLAME Coverband “NEXT LEVEL” is een spetterende muzikale sensatie met energieke performers, bruisend van talent en ervaring. FLAME staat voor een top show, waarbij je wordt meegezogen in de muzikale wereld of the most famous dance classics, rock of the 80’s, trance of the 90’s tot oer-Hollandse meezingers en populaire megahits uit de huidige charts, die elkaar in een razend tempo zullen afwisselen.
   

 


Dj’s in de Kapelstraat

Traditiegetrouw kun je ook dit jaar weer in de Kapelstraat terecht voor een knalfeest tijdens Prinsennacht. Verschillende dj’s brengen tussen 20.00 en 01.00 uur de lekkerste platen ten gehore, de buitenbars zijn geopend en de toegang is gratis.

 

Programma

 • 19:00 tot 01:00 uur - 90’s Party met om 20:15 uur Def Rymz

 


Het Caterplein pakt uit!

De horecagelegenheden aan het Caterplein slaan de handen ineen en pakken wederom uit met niet één, niet twee, maar drie podia!

 

Programma podium Beekpark

 • DJ Manzz 
 • DJ Shareez
 • DJ Tazz

 

Programma podium Caterplein Noord

 • 20:00 - 22:30 uur - DJ Nickson
 • 22:30 - 01:00 uur - DJ Sander​

 

Het programma van het podium op Caterplein Zuid volgt snel!

 


De steeg naast de Gigant

Apeldoornse techno-organisaties Digital Lounge en Freeware organiseren voor ’t vijfde jaar op rij weer het vertrouwde technofeestje in de steeg naast de Gigant. Het feest in de steeg duurt van 19.00 tot 01.00 uur. Nog niet uitgefeest? In de popzaal van de Gigant kun je nog even verder dansen bij de after van 00.00 tot 04.00 uur.

 

Programma steeg

 • 19:00 - 21:30 uur - Ursepuny Brothers
 • 21:30 - 23:30 uur - Laura van Hal
 • 23:30 - 01:00 uur - Jade​

 

Programma Popzaal

 • 00.00 - 01.45 uur - Cadans
 • 01.45 - 04.00 uur - Deep Dimension

 


Feestje in de Markstraat

Ook in de Markstraat kun je dit jaar terecht voor een feestje tijdens Prinsennacht. Ze starten hier om 20.30 uur.

 

Programma

 • 20.30 - 00.00 uur - Peter Veenstra

 


Dj's in het Stadscafé 

Ook het Stadscafé pakt uit tijdens Prinsennacht! Hier luid je Koningsdag in vanaf 21.00 uur met de fijnste deuntjes van DJ's Julian Black en Solid Will.

 

Programma 

 • DJ Julian Black
 • Solid Will

 


Prinsennacht in de cafés

Ook in diverse cafés in de binnenstad kun je de verjaardag van onze koning inluiden. Zo kun je in Humprey's Café aan de Hoofdstraat dansen op de deuntjes van DJ John de Vree, in het Bluescafé aan de Nieuwstraat kun je een optreden van Mad Lee bijwonen en in Café de Flierefluiter in de Markstraat geniet je van een Pearl Jam tribute van de band Last Exit. Gratis entree!

 


Koningsdag 2019

De dag na Prinsennacht is de hoogste tijd om de verjaardag van onze koning te vieren in de binnenstad. Zaterdag 27 april vieren we Koningsdag in Apeldoorn met een royaal programma van koninklijke allure. Van livemuziek tot kleedjes vol tweedehands artikelen en dj's: er is van alles te doen in het centrum. Benieuwd naar alle activiteiten en evenementen die er in het kader van Koningsdag georganiseerd worden? Lees meer >>

 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!