Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Popronde

Vr 13 september 2019 - diverse locaties in de binnenstad

Tijdens de Popronde presenteren (nog) onbekende artiesten zich aan het publiek in de Apeldoornse cafés en podia. Er staat van alles op het programma deze avond en bijna elk genre is vertegenwoordigd. 

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 12 september tot en met zaterdag 30 november 2019 reizen de ruim 140 geselecteerde Popronde-bands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan één muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Vanaf 13 september tourt de karavaan met talentvolle artiesten door het hele land. Op vrijdagavond 13 september pakt Apeldoorn uit met optredens op verschillende locaties. Verwacht niet alleen optredens in cafés, maar ook op bijzondere locaties, waaronder Versnel HiFi, ACEC en Mansion24. Vanaf 16.00 uur. Gratis toegang!

Popronde presenteert jaarlijks circa 140 Nederlandse acts en artiesten die ‘ertoe gaan doen’. Nu grote namen als Dotan, Kensington, Racoon, Rondé, HAEVN, Jeangu Macrooy en Chef’Special reisden voor ze doorbraken mee met de Popronde, en speelden in je favoriete kroeg in jouw eigen stad! 


Deelnemende locaties

 • Rembrandt Lunchroom & Wijnbar
 • Versnel Hifi
 • Finnegan'S Pub & Restaurant
 • Klein Berlijn
 • Rockcafé Ozzy
 • Podium GIGANT
 • Den Olifant
 • ACEC
 • Dimi's Café Apeldoorn 
 • Het Stadscafé
 • Humphrey's Café
 • Mansion24 
 • Café De Flierefluiter
 • Het Oude Raadhuis

Het programma

Klein Berlijn

Adres: Hoofdstraat 34

16:30 Aidan & the Wild

Idolen als Ben Howard, John Butler en de Tallest Man On Earth, liefde voor mythes en enorme toewijding aan de gitaar komen samen in de sound van Aidan & the Wild. Eerder speelde hij o.a. de aftershow van Douwe Bob, in de Grote Prijs van Nederland en pedal steel bij Baptiste W. Hamon. Nu ligt er een 2e EP in de maak, waarop hij zelf alle instrumenten speelt.
 

17:30 The Vices

The Vices zijn eind 2018 opgestaan en speelden hun eerste shows als voorprogramma van Yungblud én tijdens Eurosonic Noorderslag. Nadat debuutsingle So It Goes met veel lof en airplay werd ontvangen volgde een UK tour. Met hun verfrissende blik op rock, surf en garage klinken ze als de liefdesbaby van The Growlers en The Strokes, maar met een eigen sound!


18:30 Electric Company

Popliedjes zijn kort, simpel, melodieus, meezingbaar en vaak ook dansbaar. Dit is precies wat Electric Company inspireert. De indie band rond Zac Chapman (geboren in Nottingham, getogen in Nederland) is puur aanstekelijke gitaar pop, met liedjes die gemaakt zijn om direct mee te zingen!


Versnel Hifi

Adres: Hoofdstraat 167

20:00 Robin Kester

Hypnotiserende melodieën & gitaarlijnen. Gijsbert Kamer (Volkskrant) noemde Robin Kester een v/d muzikale beloftes voor 2019: “Een onderkoelde, wat dromerige stem (..) Een geluid dat in Nederland vrij weinig wordt gemaakt". Eerder stond Kester al op festivals als Here Comes The Summer en Motel Mozaïque. Met Marien Dorleijn (Moss) werkt ze aan haar 2e EP.
 

21:30 Lotte Pen

Elektronische neo-classical om bij stil te staan. Klassiek saxofonist Lotte Pen speelde wereldwijd solo met orkesten en ensembles, maar besloot om zélf muziek te maken. "Ik heb de afgelopen jaren steeds meer vrijheid gevonden om buiten genres te denken." Lotte Pen speelde in o.a. Carnegie Hall (New York), Bunka Kaikan (Tokio), Paradiso en het Concertgebouw.


GIGANT

Adres: Nieuwstraat 377

20:15 Ben Forte

Ben Forte is een rapper-songwriter die Nederlandstalige popmuziek maakt. Live brengt hij zijn muziek, waarin geluk en zelfstrijd centraal staan, met zijn loopstation: directe teksten, beats en soul-achtige koortjes. Winnaar van de NBE compositiewedstrijd 2018 en eindfinalist van de GPVN 2019. Inspiratie vindt hij in o.a. twenty one pilots en Ed Sheeran.


21:45 Barry De Wit

Uit gezamenlijke liefde voor smooth R&B en Nederhop kwamen deze drie boys bij elkaar om een volledig nieuwe en aanstekelijke pop-act te beginnen. De jongens blazen je weg met "de live-ervaring". Wees niet bang om de hand van Barry de Wit vast te pakken en laat je meeslepen tijdens een show met dansbare ritmes, glijende synth-sounds en herkenbare teksten.


23.15 Bony Macaroni

Bony Macaroni maakt het weer cool om jezelf te haten. Tenminste, dat hopen ze. Hun gematigd-hartverscheurende en semi-catchy debut-ep zal begin 2019 in de digitale schappen te vinden zijn. Met potentiele B-hitjes als ‘Piece of Shit’ en ‘Doom’, houdt waarschijnlijk niemand deze gasten meer tegen (denken we).


Mansion24

Adres: Leienplein 5

20.15 Gumbo Kings

De Gumbo Kings zijn een vijfkoppige band die de groove van New Orleans combineren met ruige deltablues en de melodie van soul uit het oude Memphis. De band is hun liefdesbaby, en het doel is om met deze band de passie voor de muziek over te brengen door middel van een energieke live show.


17:30 The Vices

The Vices zijn eind 2018 opgestaan en speelden hun eerste shows als voorprogramma van Yungblud én tijdens Eurosonic Noorderslag. Nadat debuutsingle So It Goes met veel lof en airplay werd ontvangen volgde een UK tour. Met hun verfrissende blik op rock, surf en garage klinken ze als de liefdesbaby van The Growlers en The Strokes, maar met een eigen sound!


21.45 Destructive Penguins

Destructive Penguins brengt een explosieve muziekcocktail van pop, hiphop en reggae. De energie, liefde en het plezier spatten er elke show vanaf. Op het podium schromen de Penguins er niet voor om van elke show een energiek feest te maken. Dansen, springen en zweten; het hoort er allemaal bij. De Penguins laten niemand aan het feest ontsnappen.


22.30 SpeakEasy

Een energieke, harde en hete rock’n’roll band zoals je nog nooit eerder hebt gezien. Deze 4 Haagse jonge honden gebruiken de oeroude rock-’n-roll formule en geven daar een moderne twist aan. Beïnvloed door bands zoals ACDC, Wolfmother en Chuck Berry. Heb je weleens een kopstoot gehad van Mike Tyson? Dit komt het meeste in de buurt.


23.15 Andy Smart / Teddy's Last Ride

Andy Smart leads you through chapters of his own loneliness, with the use of club beats, dance and projections. The Others, in collaboration with Teddy's Last Ride, is an electronic pop-spectacle featuring 2 aliens and their cautionary tale of the future. The show reflects upon what makes us human and the value of light in dark spaces.


Rockcafé Ozzy

Adres: Hoofdstraat 162

20:30 Deathtrap

Hard, ruig, smerig en in your face zijn een paar goede voorbeelden om DEATHTRAP en hun eigen merk van heavy hardcore, groove metal en southern rock te omschrijven. Bij hun show worden een paar dingen duidelijk: Het dak zal er hoe dan ook afgeblazen worden, de vonken zullen er vanaf vliegen en de enige versnelling die DEATHTRAP kent is de vijfde versnelling.


21.45 Tricklebolt

Tricklebolt welcomes you to 1975. Denk Deep Purple meets Birth of Joy. Denk authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond tapijtje, psychedelica. Maar ook hooks en looks à la Fatal Flowers. Lust for Life energiek ramt Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in. Op hun CV staan o.a. supports voor Golden Earring, DeWolff, Di-rect, Navarone.


23.00 ONEGODLESS

From the southern parts of the Netherlands, ONEGODLESS wear their inspiration on their sleeves: Pantera, Down, Black Label Society and Meshuggah are but a few of the ingredients to make this mix called HEAVYSTONERBLUESGROOVEROCKSLUDGEMETAL. It’s a brutally grooving machine embracing the ferocity of modern metal, ready to conquer the metal world.


Het Oude Raadhuis

Adres: Raadhuisplein 8

20.30 Sarah & Julia

Zussen Sarah (21) en Julia (18) zijn vanaf hun 7e bezig met muziek & acteren en door hun deelname aan het Junior Songfestival in 2013 hebben ze al een following van 100k opgebouwd. Na een jaar schrijven in Wisseloord brengen ze opnieuw muziek uit die past bij wie ze nu zijn, van een elektronische song naar een organische titelsong voor de bioscoopfilm Vals.


22:00 Eva van Manen

Eva van Manen is zangeres, songwriter en producer. Haar debuutalbum Politiek & Liefde is Nederlandstalige pop met een hiphop randje met warme synths en rake teksten. Ze produceerde haar eerste album zelf en live brengt ze haar muziek het volle energie.


Humphrey's Café

Adres: Hoofdstraat 196

20.30 WIES

De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. Ondanks dat de band nog geen jaar bestaat, wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018 en de Grote Prijs van Nederland 2019.


22.00 Real Derek

Real Derek is het nieuwe project van Roy van Rosendaal (FIGGIE) en Doortje Hiddema. Het begon met gitaardemo's die zo uit het hoofd de weg naar de recorders vonden. Met 3 singles op zak waaronder de laatste "Bricks" introduceren ze hun aankomende EP. "Muziek voor sukkeltjes, door sukkeltjes" aldus 3voor12.


23.15 NEMSIS

NEMSIS is een jonge band met echt een smoel wat zich uit in energieke muziek met rauwe gitaren, heldere vocalen en gekke geluidjes waarvan je niet weet waar ze vandaan komen. Zelf noemen ze het Modern-Oriental Grungepop.


Het Stadscafé

Adres: Nieuwstraat 295

20:45 Meryn

Meryn’s muziek laat zich het best omschrijven als lo-fi soulpop met invloeden uit de R&B en hip-hop. Met een dankbare knipoog naar inspiratiebronnen als: David Bowie, Macy Gray en illustere oude soul sterren vindt Meryn zijn weg naar een nieuwe sound and feel, waar overduidelijk zijn handtekening op staat. Dit najaar komt er nieuwe muziek, stay tuned!


22.15  Suzy V

Suzy V is een Nederlands/Siciliaanse singer-songwriter, opgegroeid in Amsterdam. Samen met Wieger Hoogendorp heeft ze haar debuutalbum gemaakt: 'Sound of the Sea'.​Dit album doet tot de verbeelding spreken. Het is een combinatie van hedendaagse popmuziek en Siciliaanse folk.​Suzy V wil maar één ding: de wereld haar muziek laten horen!


Rembrandt

Adres: Marktstraat 3

20.45 NMBRS

In de zomer van 2018 is de gelijknamige debuut EP verschenen. Samen met Jasper Zuidervaart (o.a. Chef'Special) zijn er euforische en krachtige nummers geschreven met diepgang én toegankelijke melodieën. Het resultaat is een EP vol uitgebalanceerde en onweerstaanbaar energieke songs die geen mens onberoerd laten.


22.15 Hypergoods

Hypergoods is een nieuwe eclectische blend van funky beats, sfeervolle synthlijnen en eigenzinnige vocals. Bestaande uit Jordie Rovers, Renee Verleg en Elke Donkers. Drie young individuals die samensmelten op het podium.


ACEC

Adres: Roggestraat 44

20.45 The Resurrection

The Resurrection maakt body music voor wanneer het te heet is om te bewegen. De band laat zich inspireren door vroege techno, rave en industrial en combineert synths en elektronische drums met live instrumenten. Hun tracks bewegen van ongemeen hard en fysiek naar duister en opgebrand — de soundtrack voor de meest verzwelgende zomer die je je kunt indenken.


22:30 HYTES

Hytes is een audio-visuele band van 3 creatieven, die meerdere zintuigen tegelijk willen prikkelen met hun live-show. Ze combineren hun bass-music producties met energieke live drums en hun eigen 2D & 3D-art om hun muziek te versterken. Een drummer, DJ & VJ verenigen hun skills. Verwacht bass-music, variërend van 'vibey' songs tot up-tempo knallende tracks.


Finnegan's

Adres: Hoofdstraat 176

21.00 Aidan & the Wild


22.30 Small Town Bandits

Small Town Bandits is een popband uit Groningen. Live zet de band een set neer waarin de luisteraar wordt meegenomen in catchy popsongs en gevoelige ballads, denk aan Eagles en James Bay. In 2018 stond de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland en werd hun muziek op Radio 2 en 3FM gedraaid. In 2019 brengen ze een reeks nieuwe singles uit.


De Flierefluiter

Adres: Marktstraat 22

21.00 Electric Company

Popliedjes zijn kort, simpel, melodieus, meezingbaar en vaak ook dansbaar. Dit is precies wat Electric Company inspireert. De indie band rond Zac Chapman (geboren in Nottingham, getogen in Nederland) is puur aanstekelijke gitaar pop, met liedjes die gemaakt zijn om direct mee te zingen!


22:15 Foxlane

De groeiende livereputatie van indieformatie Foxlane heeft de laatste jaren zijn vruchten afgeworpen: met hooks en herrie à la Foals en Shame wonnen ze de publieksprijs van de 'Grote Prijs van Nederland' en kregen ze meer dan een miljoen streams met het nummer 'Birmingham'. Verwacht energie, rauwe gitaarriffs, opzwepende baslijnen en filosofische teksten.


Dimi's

Adres: Marktplein 15

21.30 Paterzonen

Paterzonen is een garage rock band uit Rotterdam. De band wordt, met zijn punk en new wave invloeden, beschreven als donker en vuig. Door harde drums te combineren met een constante frictie van gitaren creëert de band een dreigende sfeer voor de punky, melancholische zang. Paterzonen bracht in 2018 drie songs digitaal uit en is bezig met hun eerste album.


23:00 NO WOW

No Wow is a raw and fuzzy Indie band with a slight of Grunge and Electronic aesthetics. The band is a direct and unfiltered response to their mid-20s daily life struggle. Their music is driven by emotion and the ecstasy of the moment.


00:30 Three Little Clouds

Three Little Clouds is de band die de funkplaneet verder opwarmt. De liveshows zijn dynamisch en energiek. De gouden formule is to play funk for fun. De muziek is groovy; een hitsige mix van hiphop, dance en disco. Op vele festivals heeft het zestal al meerdere hittegolven veroorzaakt, dus trek je shirt uit en je dansschoenen aan. Let’s funk it up!

Dit is de officiële afterparty van de Popronde 2019 in Apeldoorn!


 

Infostand

Voor informatie over Popronde, tips en voor merchandise bezoek je vanaf 19.30u de Popronde infostand bij Gigant. Ook bij de infostand: Popronde CD's van de vorige edities, oordopjes, polsbandjes, tasjes, T-shirts, petjes en paraplu's. En als je er dan toch bent, maak meteen een selfie bij onze Phocabby Selfie Service!


Meer informatie

Meer informatie lees je op popronde.nl/steden/apeldoorn.


Meer events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!