Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Ontdek cultuur & entertainment in de Apeldoornse binnenstad

In de Apeldoornse binnenstad komen muziek, dans, film, theater, beeldende kunst en diverse vormen van entertainment samen. Bekijk het aanbod!

Cultuur

CODA

Een museum, archief en bibliotheek én café ineen: dat is cultuurhuis CODA. Breng een bezoekje aan een verrassende tentoonstelling of duik in één van de vele boeken die de bibliotheek rijk is. Met een speelkelder en een glijbaan waarmee je zo de bibliotheek door roetsjt, is dit voor kinderen een absolute aanrader. Adres: Vosselmanstraat 299.
Lees meer >>


ACEC

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat weten ze bij cultuurinstelling ACEC maar al te goed. In deze tentoonstellingsruimte en activiteitencentrum krijgen beeldend kunstenaars volop de ruimte om hun bijzondere werk te exposeren. Daarnaast vinden hier regelmatig lezingen en workshops plaats. Adres: Roggestraat 33.
Lees meer >>


GIGANT, Markant in cultuur

GIGANT, Markant in cultuur is een combinatie van poppodium, filmhuis en dé plek voor kunsteducatie in Apeldoorn. De leukste foute feestjes, theaterconcerten, arthousefilms livemuziek op zondagmiddag en concereten van bekende (inter)nationale artiesten: het is slechts een greep uit het veelzijdige aanbod van GIGANT! Adres: Nieuwstraat 377.
Lees meer >>


Theater Orpheus

Theater Orpheus in Apeldoorn is één van de vijf grootste theaters van Nederland en biedt een gevarieerd aanbod aan optredens: van cabaret tot klassieke muziek, van toneelstukken tot theaterconcerten. Het theater heeft 3 verschillende theaterzalen met een capaciteit van 242 tot 1300 plaatsen. De ultieme plek voor een avondje uit! Adres: Churchillplein 1. 
Lees meer >>


Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte

Apeldoorn is even rijk aan groen als aan kunst. Ruim 130 kunstwerken liggen, hangen en staan verspreid over heel Apeldoorn. Het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte biedt een gratis te streamen audiotour aan langs de meest bijzondere kunstwerken in Apeldoorn. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone en oordopjes.

Lees meer >>


Stadswandeling

In Apeldoorn kun je heerlijk wandelen. Niet alleen de parken maar ook de wijken zijn daar prima voor geschikt. Door middel van een stadwandeling kom je meer te weten over de boeiende achtergrond van Apeldoorn, ontdek je smakelijke weetjes en interessante feitjes. Wist je bijvoorbeeld dat ontzettend veel gevels in de binnenstad rijk zijn aan talloze Jugendstil-gevels en -details?
Lees meer >>


 

Entertainment

Vue bioscoop

Waar je bij GIGANT, markant in cultuur kunt genieten van de beste arthouse films, presenteert Vue de allernieuwste blockbusters. Daarnaast worden er - net als bij GIGANT - regelmatig filmspecials georganiseerd, zoals 'Ladies Only'. Adres: Nieuwstraat 381.

Lees meer >>


The Game Box

De plek in de binnenstad waar iedereen, van jong tot oud, naar hartenlust kan gamen op de allernieuwste arcadespellen. Er zijn actieve games zoals basketballen en airhockey, maar ook de beroemde muntschuivers, flipperkasten, autoracers en een Crossy Road spel ontbreken niet! Adres: Hoofdstraat 159.

Lees meer >>


Bowlingcentrum

Strike! Of jouw bowlingbal nou steevast in de goot belandt of je de sterren van de bowlingbaan speelt: bij Bowlingcentrum Apeldoorn is iedereen welkom. En ken jij de bijzondere arrangementen zoals ‘Puntzak bowlen’ of ‘High Heel bowlen’ al? Adres: Nieuwstraat 66.

Lees meer >>


Indoor Jeu de Boules bij Klein Parijs

Jeu de boules is hot! Het - tikkeltje oubollige - spel maakte al zijn opmars in de grote steden... Inmiddels is de Apeldoornse binnenstad ook aan de beurt. Achterin het pand van Klein Berlijn kan je terecht voor Klein Parijs: het gloednieuwe jeu de boules-walhalla in het centrum. Voor het reserveren van een baan kan je het beste mailen naar kleinparijsapeldoorn@gmail.com. Adres: Hoofdstraat 34.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!