Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Een nieuw logo voor Apeldoorn Binnenstad!

Sinds vandaag treden we als Apeldoorn Binnenstad naar buiten met een gloednieuw logo. Dit logo komt terug op de website Apeldoorn-Binnenstad.nl, de social media kanalen van Apeldoorn Binnenstad en zie je terug op de nieuwe Apeldoorn-brochures. Het logo van Apeldoorn Binnenstad sluit aan op het nieuwe stadslogo van Apeldoorn. Wij leggen je uit van wie het nieuwe stadslogo is en waarom een nieuw logo hard nodig is.


Het nieuwe stadslogo van Apeldoorn

Apeldoorn is een van de grootste gemeenten van Nederland en een stad die best wat minder bescheiden mag worden. De marketing van de stad mag naar een hoger niveau getild worden, zo vinden Apeldoorn Marketing – de citymarketingorganisatie van de stad – en diverse andere betrokken partijen. Daar hoort een passende strategie en een sterk stadsmerk bij, dat de verschillende partijen in de stad de kans geeft om vanuit een eenduidige uitstraling en met een stadslogo te communiceren in en buiten de stad.

 

Waarom is een nieuw logo nodig?

Tot voor kort zag je in de stad heel veel verschillende Apeldoornse logo’s terug. Eigenlijk presenteerde iedere organisatie Apeldoorn op een andere manier.  Dat kan beter, vonden verschillende partijen in de stad. En daarom heeft Apeldoorn Marketing samen met partners als Centrummanagement Apeldoorn eens goed naar Apeldoorn gekeken. Waar staat Apeldoorn precies voor? En wat voor stadslogo – een logo voor de héle stad dus – past daarbij? Er is gekeken naar de oorsprong van Apeldoorn, naar het DNA van de stad. En natuurlijk is er gekeken naar de stad nu, en naar hoe de stad in de toekomst wil zijn. Inwoners en bezoekers van Apeldoorn is gevraagd hoe zij de stad zien. Verschillende bestaande onderzoeken zijn naast elkaar gelegd. Wat blijkt: onze koninklijke oorsprong en het vele groen in en om de stad hebben een grote rol gespeeld in het groot worden van de stad. En ook nu wordt Apeldoorn door inwoners en bezoekers gezien als een koninklijke stad, met heel veel ruimte en natuur. Vandaaruit is dit stadslogo voor Apeldoorn ontwikkeld.

 


Het nieuwe Apeldoorn Binnenstad logo

Het logo dat je vanaf nu steeds vaker terug ziet in de stad is het woord Apeldoorn, met boven de A een abstracte kroon. Die kroon staat voor de koninklijke oorsprong van de stad, maar ook voor het royale aanbod in o.a. natuur en ruimte. De logo’s van uitinapeldoorn en Apeldoorn Binnenstad sluiten vanaf vandaag aan bij het nieuwe stadslogo. Dat ziet er in de praktijk zo uit:

 


Meer informatie

Wil je meer weten over het nieuwe stadslogo van Apeldoorn? Lees meer >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!