Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Nationaal Theaterweekend 2023 in Theater Orpheus in Apeldoorn

Vrijdag 27 t/m zondag 29 januari 2023 | Theater Orpheus

Net als voorgaande jaren doet Theater Orpheus ook dit seizoen weer mee aan het Nationaal Theaterweekend. De editie van 2023 vindt plaats van 27 t/m 29 januari waarbij iedereen kan genieten van theater voor een speciale prijs van €5,- of €10,-. 


Vrijdag

Op vrijdag 27 januari is het thema muziek. Diederick Ensink maakt er een sport van om zoveel mogelijk instrumenten te bespelen. Hij vertelt zijn persoonlijke, muzikale verhaal aan de hand van muziek uit diverse muziekgenres. Van Shaffy tot Coldplay, van Beethoven tot Billy Joel. Diezelfde avond zal een groep gerenommeerde muzikanten de decennialange muzikale vete gaat beslechten: die tussen The Rolling Stones en The Beatles. Aan jou te bepalen waar je gaat zitten in de zaal: in het Stones-, Beatles- of het neutrale vak? Na de voorstellingen vindt er nog  livemuziek plaats door coverband Stillus in ons RestaurantO55, Vier de Vrijdag! Hier is iedereen welkom, ook als je niet naar een van de voorstellingen gaat. Entree vanaf 21:00 uur


Zaterdag

Zaterdag 28 januari draait om cabaret. Christian van Eijkelenburg gaat in Drift zijn menselijke driften te lijf. De hamvraag luidt: moet een mens altijd maar toegeven aan zijn driften? Drift is muzikaal cabaret met filosofische uitbarstingen en theatrale driftbuien. In de Rabobankzaal staat de Vlaamse Evi Hanssen. Zij is gestopt met drinken en deelt openhartig haar ervaringen, worstelingen, vooroordelen, demonen en de voor- en de nadelen daarvan. Is ze nog gezellig zonder dat vertrouwde glaasje in de hand? Haar humoristische theatercollege is zéker geen pleidooi tegen de drank. Integendeel, je mag je alcoholische versnapering mee de zaal in nemen. Na de voorstellingen brengt de formatie High Five een mooie mix van jazz, blues en funk in Restaurant O55. Ook dan geldt dat dit optreden gratis te bezoeken is. Entree vanaf 21:00 uur.


Zondag

Zondag is familiedag in Orpheus. In Wacht ´s even ontvouwt de wereld zich uit als een bouwpakket. Sneeuwwitte objecten vullen de leegte. Een voorstelling met wonderschone muziek voor de allerkleinsten vanaf 0,5 jaar tot 5 jaar. ISH Dance Collective brengt met FTBLL / Can you Kick it een ode aan voetbal, begeleid door vette hiphop beats. Sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking waaronder 'Los Barrenderos' ster Achie Tarhouchi, Freestyler én wereldkampioene Kitti Szász en 'The Godfather of street football' Edward van Gils knallen van het podium met ongekende baltrucs, voetenwerk en moves. Achteraf komen zij naar de foyer voor een meet & greet. Een voorstelling voor de hele familie!

En er is nog veel meer te doen op zondag. Meld je aan voor een rondleiding achter de schermen. Je komt op plekken waar normaal gesproken alleen de artiesten komen en ziet wat er zich achter de coulissen afspeelt. In de foyer maken we er een feestje van met glittertattoos en een grote kleurtafel! We krijgen bezoek van een bijzondere clown zoals je die nog niet eerder hebt gezien, Marc Heijnen Sopacuwa speelt de Repriseman! Herhaaldelijk is hij aanwezig. 


Nationaal Theaterweekend

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt dit seizoen voor de vijfde keer georganiseerd. Het doel van het weekend is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en hen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn.

Bekijk het programma, bestel tickets en meer informatie >>

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!