Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Warenmarkten in de binnenstad

De gezelligste warenmarkten van de Veluwe? Die vind je in Apeldoorn. 
Apeldoorn is letterlijk van alle markten thuis. 

Van alle markten thuis

In het centrum van Apeldoorn vind je drie dagen in de week een markt. Op zaterdag de grote, landelijk bekende warenmarkt, op maandag is er ook een warenmarkt en op donderdag is er de biologische boerenmarkt. De Apeldoornse markten staan al jaren in de absolute top van de Nederlandse markten en zijn een bezoekje meer dan waard!

Maandag

  • Warenmarkt op het Marktplein* van 08.30-13.00 uur (37 markthandelaren)

Donderdag

  • Biologische Boerenmarkt op Parkeerplaats Asselsestraat/Wilhelmina Druckerstraat van 09.00-14.00 uur (3 markthandelaren)

Zaterdag

  • Grote warenmarkt op het Marktplein* van 08.30-17.00 uur (80 markthandelaren)

*Let op! De maandag- en zaterdagmarkt op het Marktplein staat vanaf 9 oktober voor een periode van 30 weken op een andere locatie. Zie onderstaand bericht.


Vanaf 9 oktober 2021 warenmarkt op zaterdag en maandag tijdelijk op andere locatie

De warenmarkt vindt normaliter plaats op het Marktplein. Dit plein wordt echter grondig verbouwd naar 'het plein van de stad'. Een nieuw plein waar samenkomen en genieten in het hart van de stad centraal staat. Met een markthal, fonteintjes en boombanken.De zaterdag- en de maandagmarkten die normaliter op het Marktplein plaatsvinden, verhuizen daarom vanaf 9 oktober voor een periode van 30 weken (tot medio mei 2022) naar de Hofstraat, Kanaalstraat, de Hoofdstraat Van Berlo-terrein. Zie hieronder de plattegrond voor een overzicht van de marktondernemers op de zaterdagmarkt op de tijdelijke locatie. Meer informatie over het Plein van de Stad >>

Bereikbaarheid markt

Fietsenstalling De Serre blijft bereikbaar en op verschillende plekken rondom de markt zullen extra fietsparkeervakken gemaakt worden.

Parkeerterrein Hoofdstraat/Kanaalstraat op zaterdag en maandag niet in gebruik
Op zaterdag en maandag kan er niet geparkeerd worden op het parkeerterrein op de hoek van de Hoofdstraat/Kanaalstraat. De overige dagen is het terrein wel beschikbaar voor parkeren. Parkeergarages Koningshaven-Centrum en Brinkpark hebben voldoende capaciteit om op zaterdag deze parkeerplaatsen op te vangen.

Op onderstaande plattegrond is te zien waar elke marktondernemer zich precies bevindt op de uitwijklocatie. Klik op de afbeelding om te vergroten.


Overige maatregelen markt opgeheven

Goed nieuws voor zowel de markthandelaren als de bezoekers van de markt, want de warenmarkt is geen gereguleerd gebied meer. Er geldt dus ook geen maximaal aantal bezoekers meer en je kunt de markt op en af wanneer je wilt. De parkeergarage onder het Marktplein is ook gewoon weer geopend op de zaterdagen.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!