Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Warenmarkten in de binnenstad

De gezelligste warenmarkten van de Veluwe? Die vind je in Apeldoorn. 
Apeldoorn is letterlijk van alle markten thuis. 

Let op: in verband met de coronamaatregelen gelden er een aantal extra regels tijdens de zaterdagmarkt.
Houd hier rekening mee als je de markt bezoekt!

Van alle markten thuis

In het centrum van Apeldoorn vind je drie dagen in de week een markt. Op zaterdag de grote, landelijk bekende warenmarkt, op maandag is er ook een warenmarkt en op donderdag is er de biologische boerenmarkt. De Apeldoornse markten staan al jaren in de absolute top van de Nederlandse markten en zijn een bezoekje meer dan waard!

Maandag

 • Warenmarkt op het Marktplein van 08.30-13.00 uur (37 markthandelaren)

Donderdag

 • Biologische Boerenmarkt op Parkeerplaats Asselsestraat/Wilhelmina Druckerstraat van 09.00-14.00 uur (3 markthandelaren)

Zaterdag

 • Grote warenmarkt op het Marktplein van 08.30-17.00 uur (80 markthandelaren)

Maatregelen warenmarkten ivm corona 

Om grip te houden op de drukte wordt het Marktplein een besloten terrein waarbij bezoekers via vijf in- en uitgangen het plein op lopen. Bij deze entrees staan stewards om dit in goede banen te leiden en om de bezoekers te tellen. Er mogen ongeveer 600 bezoekers tegelijk binnen het terrein zijn, dit is gebaseerd op de landelijk vastgestelde richtlijn van 1 persoon per 5 m². De vijf ingangen bevinden zich rond de hoeken van het plein, en in de Markstraat, vlakbij de fietsenstalling. Op de plattegrond is aangegeven waar de entrees zich precies bevinden. Kom alleen, waar mogelijk, naar de markt en houd daarnaast de welbekende afstand en vermijd drukte. 

Concrete maatregelen

 • Via 5 ingangen kun je ’t Marktplein op. 
 • Als ’t te druk is op de markt, kan het zijn dat je even moet wachten. Tip: vermijd als het kan de drukste uren tussen 11 en 15 uur.
 • Kom zo veel mogelijk alleen, winkelen is even geen uitje meer.
 • Zet je fiets in één van de stallingen of de extra vakken rondom de markt. Je kunt niet met de fiets in de hand de markt op. 
 • De parkeergarage op het Marktplein is gesloten tussen 07.00 en 17.00 uur op de zaterdag om de zaterdagdrukte op het Marktplein in goede banen te leiden. Vergunninghouders en mensen met een invalidenparkeerkaart kunnen de garage blijven gebruiken. Op de site van de Gemeente Apeldoorn vind je de tijden van de andere garages
 • Draag een mondkapje in winkels en supermarkten
 • Houd 1,5m afstand van elkaar
 • Blijf de lokale ondernemers supporten. Plan je shopmoment in de stad, laat eten bezorgen of haal dit af. 

Alle informatie over de maatregelen vind je op de gemeentelijke website >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!