Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Lunchroom Nawijn & Polak nu Daalder

Sinds 1 november 2018 is boekhandel Nawijn & Polak uitgebreid met een lunchroom. Om deze lunchroom een meer identiteit te geven, is gekozen om ‘m een eigen naam te geven. De medewerkers van Nawijn & Polak hebben gezocht naar een leuke, opvallende naam, en dat is geworden: ‘Daalder’! Maar hoe komen ze eigenlijk aan die naam? 

Rabobank-gebouw

Voordat Nawijn & Polak zich in 1984 vestigde in het huidige pand, diende het als regionale hoofdkantoor van de Rabobank. Dat is dan ook de reden dat je er van die prachtige kluizen in de kelder vindt. Om de historie van het pand van Nawijn & Polak te eren, is de keuze gevallen op Daalder. Met een vette knipoog naar het bankverleden dus!


‘Op de markt is uw gulden een daalder waard’

Het oud Hollandsche gezegde ‘Op de markt is uw gulden een daalder waard’ wordt misschien niet zo veel meer gebruikt, maar is nog zeker niet uit ons geheugen verdwenen. ‘Omdat wij ontzettend trots zijn dat wij elke zaterdag en maandag de mooiste markt van Nederland voor de deur hebben, móest de naam wel Daalder worden!’, aldus mede-eigenaar Jon Polak. 

Voor de rest blijft het concept van de lunchroom gewoon zoals je gewend bent. Lekkere koffie, broodjes of taart gecombineerd met een heerlijke plek om uit te rusten tijdens het shoppen. Daalder is ook bij uitstek geschikt om te flexwerken of je pas gekochte boek in één ruk uit te lezen onder het genot van wat lekkers. 

Daalder
Marktplein 24
7311 LR  Apeldoorn
E. info@daalderapeldoorn.nl
T. 055 5212709


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!