Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Landelijke intocht van Sinterklaas

16 november 2019 - Apeldoorn Binnenstad

Het was al bekend dat de Sint en zijn pieten dit jaar op 16 november in Nederland aan zullen komen. Voor de landelijke intocht hebben zij dit jaar voor Apeldoorn gekozen!

De nationale intocht van de Goedheiligman vindt dit jaar dus plaats in het prachtige Apeldoorn. Burgermeester Petra van Wingerden-Boers verwacht op 16 november gezinnen uit alle windstreken op bezoek in Apeldoorn, om samen Sinterklaas in Nederland te verwelkomen. “We gaan er een prachtige intocht van maken. Gelukkig hebben we nog even tijd om het te organiseren. En we hebben veel ervaring met bijzondere evenementen. De afgelopen jaren was hier bijvoorbeeld nog de start van de Giro d’Italia en 3FM Serious Request. Dus reken er maar op dat we er als stad en regio een gezellig en goed georganiseerd kinderfeest van gaan maken.”


Gezinsstad

Evenementenwethouder Jeroen Joon ziet veel mogelijkheden voor Apeldoorn. “Dit is gaaf! Want het is een hele mooie kans voor onze culturele verenigingen, ons bedrijfsleven en natuurlijk alle gezinnen in Apeldoorn. We zijn een echte gezinsstad en de intocht mag ook dat gevoel uitstralen. Het wordt een nationaal feest met een sterk lokaal gezicht. Want we gaan natuurlijk aan Sinterklaas en aan het hele land laten zien hoe mooi het hier is. We willen laten zien wat we in huis hebben in onze stad en onze dorpen, midden op de Veluwe. De organisatie is net op gang, dus er valt nog veel te bedenken en aan elkaar te verbinden in Apeldoorn. Daar gaan we de komende maanden aan werken met partners uit onze regio.”


Sint2019.nl

De komende tijd zal meer over het programma maar ook bereikbaarheid bekend worden gemaakt op sint2019.nl


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!