Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

De laatste fase van de transformatie van de Markstraat is gestart

Je kunt er niet omheen. Er is veel veranderd in de Beekstraat en de Marktstraat. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om beide straatjes te transformeren van een gebied waar weinig Apeldoorners kwamen tot een hip stukje binnenstad waar ontzettend leuke ondernemers zitten en veel gebeurt. 

Op maandag 24 februari is het laatste stukje van de transformatie van de Marktstraat naar een klimaatstraat gestart! Het stukje dat nu opnieuw wordt ingericht loopt van de fietsenstalling tot het Marktplein. En de ondernemers in de Markstraat? Die zijn gewoon bereikbaar én geopend tijdens de werkzaamheden.
 
 

Wat gaat er gebeuren?

In de Marktstraat en de Beekstraat zijn er verschillende zaken die Gemeente Apeldoorn aanpakt. De werkzaamheden begonnen al op 1 april vorig jaar. Het stukje dat nu opnieuw wordt ingericht loopt van de fietsenstalling tot het Marktplein.

Straten

Net als in de Hoofdstraat en verschillende zijstraten is het gele asfalt vervangen door klinkers. Hierdoor is meteen zichtbaar dat de stad niet ophoudt bij deze straten.

Groen en blauw

De straten zijn straks omgeven door meer blauw en groen. Meer beplanting, bomen, groene gevels, én water! Samen met ondernemers en vastgoedeigenaren wordt het gebied groener en gevels mooier. Door de Marktstraat komt een waterstroom te lopen. Deze begint straks bij de kruising van de Deventerstraat en het Marktplein en eindigt bij de Beekstraat. Het stroompje begint klein, maar groeit in de Marktstraat uit tot een speelse stroom.


De Grifthof

Aan de Beekstraat vind je nu nog een braakliggend terrein naast de dierenspeciaalzaak. Deze plek is straks een wadi, een stuk groen waar regenwater wordt opgevangen en in de grond kan zakken. De wadi loopt door naar de Grift, waar het water verder afgevoerd wordt. Er komt dus een parkje tussen de Kanaalstraat, Beekstraat en Stationsstraat. Dit wordt de Grifthof. Een plek om te spelen en relaxen. Met veel bomen, groen en water. Een kleurrijk stukje natuur in de stad! Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van dit mini-parkje in de binnenstad gestart! 


Ondernemers in de Markstraat

Er mag dan wel gewerkt worden, maar de ondernemers in de Markstraat zijn gewoon bereikbaar en geopend tijdens de werkzaamheden! Bekijk hieronder een overzicht van de toffe ondernemers die gevestigd zijn in het gebied dat nu aangepakt wordt.

Lunchroom Daalder

Sinds boekhandel Nawijn & Polak is uitgebreid met lunchroom Daalder, kun je je pas gekochte leesvoer in één ruk uitlezen onder het genot van lekkere koffie, een broodjes of een stuk versgebakken taart. Zo fijn!

Marktplein 24 | Meer informatie >>


WAAR

Met een verrassend assortiment vol duurzame lifestyle- en cadeauartikelen op het gebied van eten, mode, koken, verzorging en wonen, verovert Jennifer van Vliet met haar winkel WAAR al een tijd lang de harten van menig Apeldoorner. Naast cadeau- en lifestyleartikelen kun je er ook terecht in het Smaaklokaal. Denk aan groentesap uit de slowjuicer, hartige quiche, een kopje havermelkcappucino en de allerlekkerste huisgemaakte taartjes. En of je nou een suikervrij, lactosevrij, glutenvrij of vegan dieet volgt, er zit eigenlijk altijd wel wat lekkers voor je bij!

Markstraat 1A | Meer informatie >>


Mediterrance

Bij Mediterrance kun je voor een klein prijsje proeven van meer dan 50 gerechten met een Mediterraans tintje! Deze gerechten worden gepresenteerd in een buffet, zodat je zelf kunt kiezen waar je zin in hebt. Er staan koks klaar om stukken vlees en vis voor je te grillen, je kunt er pizza’s laten bakken en pasta’s laten koken. Ook aan de zoetekauw is gedacht met een heerlijk dessertbuffet!

Marktstraat 4 | Meer informatie >>


RunX

Ben je een beginnende of gevorderde sporter en ben je op zoek naar de juiste schoenen- of kleding? Loop dan ‘ns binnen bij RunX! Naast toffe kleding, accessoires en uitgebreide collectie (hardloop)schoenen kun je er zelfs terecht voor een loopanalyse. Op die manier start je altijd met de schoenen die bij jouw lichaam en wensen passen, zodat je altijd kunt genieten van het sporten en blessures voorkomt.

Marktstraat 1C | Meer informatie >>


Partners Hairstyling

“Want je haar moet goed zitten. Maar jij ook.” De slogan van Partners Hairstyling in de Marktstraat zegt eigenlijk al een beetje hoe ze hier te werk gaan. Bij deze kapsalon werkt een creatief team van ambitieuze haarstylisten. In 2018 wonnen drie haarstylisten van deze kapperszaak zelfs drie keer goud op het jaarlijkse Global Zoom Event van Goldwell en KMS, waarvoor drieduizend stylisten wereldwijd naar Toronto kwamen! Dus wil je jezelf een nieuwe coupe aan laten meten die écht bij jou past? Dan ben je bij Partners Hairstyling aan ’t juiste adres. 

Marktstraat 2A | Meer informatie >>


Pide & Grill

Pide & Grill is een Turks grillrestaurant waar authentieke gerechten op de kaart staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van échte, op houtskool gegrilde Şiş Kebap of met de steenoven bereide Pide? Alles is vers bereid en dat proef je! 

Marktstraat 4b | Meer informatie >>


Coffeeshop De Bazar

Hoewel de verkoop van koffie bijzaak is, verkopen ze óók koffie bij coffeeshop De Bazar. Naast de functie van winkel waar je wiet, hasj en diverse attributen kunt kopen, is het ook een ontmoetings- en ontspanningsruimte voor de gebruikers ervan.

Markstraat 8 | Meer informatie >>


Ook de rest van de ondernemers verderop in de straat zijn gewoon geopend tijdens de werkzaamheden!

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!