Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Sandmann Optiek realiseert ‘K OOK, een écht Apeldoorns kookboek

De volledige opbrengst van de verkoop gaat naar de deelnemende restaurants!

De Apeldoornse horeca heeft het ongekend zwaar. Ondanks de mogelijkheid tot afhalen en bezorgen van maaltijden, hakt de maandenlange gedwongen sluiting er natuurlijk flink in. Daar moeten we wat mee, moet Paul Mol van Sandmann Optiek in de Hoofdstraat gedacht hebben. Paul en zijn compagnon Patrick zijn namelijk de initiatiefnemers van het gloednieuwe ‘K OOK: een (online) receptenboek waarin 30 Apeldoornse restaurants hun favoriete recept delen, zodat iedereen dat thuis kan bereiden. Het unieke van dit concept? De opbrengst van de verkoop van ‘K OOK gaat volledig naar de deelnemende restaurants!

Steuntje in de rug

“K OOK is niet alleen lekker, ‘K OOK is vooral een steuntje in de rug voor Apeldoornse restaurants waar we op dit moment helaas niet naartoe kunnen. Door dit boek of (één van) de recepten te kopen, steun je letterlijk deze restaurants en ‘K OOK je thuis de sterren van de hemel”, laat Paul Mol van Sandmann Optiek weten.

“Het idee is eigenlijk in de tweede lockdown ontstaan toen ik met Patrick (Sterenberg, red.) in onze winkel een kop koffie zat te drinken. Als essentiële winkel mochten wij onze deuren wel openen, maar de horeca niet  - ‘onze’ horeca, waar wij als ondernemers ook graag komen. Al pratend en hardop denkend ontstond het idee van een kookboek met recepten van onze lokale culinaire helden. Samen met Degen & Leideritz werd dit idee verder uitgewerkt en daarna werd TOtaal & tekst erbij betrokken – en de rest is geschiedenis”, vult Paul met een glimlach aan. De recepten zijn niet alleen als boek maar ook los te koop voor € 2,50 per stuk.

Het 'K OOK kookboek!


Hoe ‘K OOK werkt

Alle recepten staan op www.apeldoornkookt.nl waar je ze voor slechts € 2,50 per recept kunt bestellen. Liever alle recepten? Geen probleem: deze zijn zowel digitaal (€ 14,95) als gedrukt (€ 24,95 excl. verzendkosten) via dezelfde website te koop. Dit gedrukte ‘K OOK-boek is overigens ook bij Sandmann Optiek, Henri Bloem Apeldoorn, Het Kaaslokaal én binnenkort bij Nawijn & Polak te koop.

Ben je zelf niet zo’n kok is, heb je al een kast vol kookboeken of wil je op een andere manier bijdragen, dan kun je ook voor één van de drie sponsormogelijkheden kiezen. Dat kan vanaf € 100,- en daarvoor krijg je één van de gedrukte exemplaren van het ‘K OOK-boek en een eervolle vermelding op de website. Wie meer wil sponsoren kan uit nog twee opties kiezen; meer informatie hierover vind je op de website.

Of je nu een boek of los recept koopt of kiest voor sponsoring: met jouw bijdrage steun je de deelnemende restaurants. Letterlijk! De totale opbrengst wordt volledig over deze restaurants verdeeld – niks meer, maar vooral ook niks minder. De kosten voor deze actie worden namelijk gedragen door Sandmann Optiek en ondersteund door Degen & Leideritz, TOtaal & tekst en Ondernemen055.

En het initiatief is nu al een groot succes, want de opbrengst staat op dit moment al op dik € 19.000,-. “Direct al nadat we restaurants benaderd hadden en verschillende berichten op Instagram hadden gepost, stroomden de eerste sponsor- en bestelverzoeken al binnen. Geweldig om te merken dat niet alleen wij, maar ook heel veel anderen de horeca zo’n warm hart toedragen!”

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!