Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Koningsdag 2020

Maandag 27 april | Apeldoorn Binnenstad

Maandag 27 april vieren we Koningsdag in Apeldoorn met een royaal programma van koninklijke allure. De nacht voorafgaand aan Koningsdag, op zondag 26 april, noemen we 'Prinsennacht' in Apeldoorn. Er is dan ook van alles te doen in het centrum! Benieuwd naar alle activiteiten en evenementen die er in het kader van Koningsdag georganiseerd worden? Het programma wordt binnenkort hieronder bekend gemaakt. 

Koningskermis

Ook in 2020 is de Koningskermis terug op het Marktplein! Deze gezellige kermis in de buitenlucht biedt vertier voor het hele gezin. Van kinderattracties, botsauto's tot behendigheidsspelen, de schiettent en natuurlijk de grote 'enge' attracties: dit jaar is er van alles te doen. Op Koningsdag zelf is de kermis al 's ochtends geopend! In welke periode de Koningskermis precies op het Marktplein te vinden is, is nog niet bekend. 


Programma GIGANT

Het programma van de steeg naast GIGANT is nog niet bekend gemaakt. 


Programma Oranjepark

Het programma van Koningsdag in het Oranjepark is nog niet bekend gemaakt. 


Kleedjesmarkt in de binnenstad

Op Koningsdag vind je in de binnenstad de traditionele kleedjesmarkt. Deelnemers leggen kleedjes neer om hun gebruikte spullen voor die ene keer per jaar legaal op straat te verkopen. Je kunt hier allerlei tweedehands spullen, gebruikt speelgoed en vintage kleding kopen, maar er is ook (zelfgemaakt) eten en drinken. Tussen de kraampjes door zijn er optredens van straatartiesten of bezoek tussendoor éen van de gezellige horecapleinen. 

De route van de kleedjesmarkt is nog niet bekend gemaakt. 


Muziekpodia op Koningsdag

Naast Prinsennacht wordt natuurlijk ook Koningsdag groots gevierd in Apeldoorn! De keuze is reuze, er worden diverse leuke dance events georganiseerd. Verspreid over het centrum zijn diverse muziekpodia uitgestald om jou te vermaken met de meest uiteenlopende muziek. Het programma van de verschillende muziekpodia in de binnenstad wordt nog bekend gemaakt. 


Sport & Spel in het Beekpark

Het Beekpark is op Koningsdag de vaste locatie voor sport, spel & leuke activiteiten voor kids. Het precieze programma is nog niet bekend gemaakt. 


Oranje-Nassau Paviljoen

Het ACEC-gebouw wordt in 2019 tijdens Koningsdag omgedoopt tot ‘Oranje Nassau Paviljoen’. Het programma van dit jaar is nog niet bekend gemaakt. 

 


Ben je benieuwd welke activiteiten er nog meer in Apedoorn zijn tijdens Koningsdag? Bezoek dan de website van UitinApeldoorn. Ook het vervoer en de bereikbaarheid naar de binnenstad kun je er terug vinden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!