Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Koning bezoekt crisisorganisatie gemeente Apeldoorn

Koninklijk nieuws! Zijne Majesteit de Koning heeft vanmiddag een werkbezoek gebracht aan de gemeente Apeldoorn. Het bezoek stond in het teken van de gevolgen van de corona-uitbraak op de organisatie en dienstverlening. Tijdens zijn bezoekje maakte hij ook een klein rondje over het Raadhuisplein in de binnenstad.

Koning Willem-Alexander spreekt met Larissa van der Vlist van Hotel et le Cafe de Paris. Foto: Rob Voss​​

Werkbezoek

Sinds het uitbreken van de coronacrisis is er natuurlijk veel extra werk op de gemeente afgekomen. Denk hierbij aan de uitvoering van het noodpakket voor ondernemers, het verwerken van de vele aanvragen voor bijstand van mensen die hun baan zijn verloren, maar ook het beantwoorden van vragen van inwoners, sportverenigingen, cultuurinstellingen en allerlei andere organisaties over de maatregelen van het kabinet. De koning liet zich hierover informeren door in gesprek te gaan met verschillende medewerkers over het wel en wee van de werkzaamheden die zij uitvoeren. 


Nieuwe inrichting van de terrassen

Ook sprak de koning onder meer over de ondersteuning voor lokale en regionale bedrijven met de vertegenwoordigers van de gemeenteraad. Als laatste ontmoette de majesteit een horecaondernemer en -medewerker over de nieuwe inrichting van de terrassen en de binnenstad, om zo aan de anderhalve meter afstand te kunnen voldoen.


Steun en waardering

Burgemeester Ton Heerts is blij met het bezoek van de koning: “Wij hebben de aandacht van de Koning erg gewaardeerd. Hij heeft hiermee laten zien oog te hebben voor het vele en goede werk dat door gemeente-medewerkers wordt verzet in de Coronacrisis. Niet alleen in Apeldoorn, maar in alle Nederlandse gemeenten. Het is een compliment aan alle gemeentemedewerkers in heel Nederland.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!