Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Dit is 'm dan: het nieuwe Plein van de Stad!

Het Marktplein is aan vernieuwing toe. In opdracht van de gemeente Apeldoorn zijn vier bureaus aan de slag gegaan met een nieuw ontwerp voor 't plein. Van vrijdag 7 t/m maandag 17 december 2018 mochten alle Apeldoorners stemmen op één van de vier ontwerpen. En het winnende ontwerp is inmiddels bekend gemaakt!

 


In totaal hebben 25.330 Apeldoorners in de periode van tien dagen hun stem uitgebracht. Alle inwoners van Apeldoorn van 6 jaar of ouder konden een keuze maken uit de vier plannen. Dat betekent dat er in totaal zo'n 150.000 mensen ‘stemgerechtigd’ waren en dat zo’n 16,9 % van hen heeft gestemd.

 

Zojuist is op het Marktplein door wethouder Mark Sandmann het winnende ontwerp voor het Plein van de Stad bekend gemaakt. En dat is geworden…. het ontwerp van West8! 


De Apeldoornse markthal

Ontwerpbureau West8 is het bureau dat pleitte voor een grote markthal, een interactieve fontein, een bomenpark en terrasruimte op het Marktplein. De houten markthal zorgt dat het Marktplein gedeeltelijk overdekt is en geeft onderdak aan de markt, de kermis en evenementen op ’t plein.

 

Aan de randen van het Marktplein komen fijne terrassen van waaruit je het publiek en de activiteiten op het plein kunt zien. Op de as van het oude Stadhuis komt een interactieve fontein, wat super leuk is voor kinderen en een twinkeling en plezier aan het plein geeft. Bij het ontwerp van West8 kun je je fiets in de toekomst ook parkeren onder het Marktplein.

 


Nog even geduld

Het duurt nog wel even voordat we het uiteindelijke resultaat van ’t nieuwe Marktplein kunnen bewonderen. In 2019 worden de voorbereidingen getroffen, in 2020 gaat het Marktplein werkelijk op de schop en in 2021 kunnen we genieten van het eindresultaat. 

 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!