Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Audiotour De Gouden Jaren van Apeldoorn

 Start: Raadhuisplein

De binnenstad op een bijzondere manier ontdekken? Middels de audiotour ' De Gouden Jaren van Apeldoorn' word je als luisteraar meegenomen naar de gouden jaren van Apeldoorn. In een verhaal gebaseerd op historische feiten over de stad wordt uit de doeken gedaan hoe Apeldoorn rond 1900 in snel tempo groeide.

De audiotour lopen in 4 stappen

  1. Download de gratis Storywalk-app (Apple en Android), deze heb je nodig om de tocht te lopen.
  2. Ga naar het startpunt voor Rituals aan het Raadhuisplein; hier begint de audiotour (zie onderstaande foto voor het startbord)
  3. Scan de QR-code op de startpaal en volg de instructies in de app.
  4. Ga op pad en vergeet vooral niet heel veel plezier te hebben!

Storywalk-app in de Appstore >>

Storywalk-app in de Playstore >>


Over de audiotour

De audiotour richt zich op de gouden jaren van Apeldoorn, grofweg tussen 1876 en 1913. Dankzij Paleis het Loo, de aantrekkingskracht van de Oranjes en de opening van het Apeldoornse station groeide de stad in die tijd flink. Niet alleen nam het aantal inwoners toe, ook kwamen er wijken en panden bij en was het een tijd vol sprekende gebeurtenissen. Denk hierbij aan het ontsteken van de eerste gaslantaarn op het Raadhuisplein, Prinses Juliana die haar verloving met Prins Bernhard in Apeldoorn komt vieren en de opstandige paarden van Koning Willem de Derde die hem op automatische piloot naar het café brachten. Een groot deel van de beelden gebruikt in de audiotour, is verkregen uit het CODA Archief. 

De audiotour brengt het Apeldoorn van 1900 tot leven met anekdotes, feiten en verhalen en duurt in totaal zo’n 45 minuten, verdeeld over 12 punten door de gehele binnenstad. Het startpunt is op het Raadhuisplein en de audiotour eindigt daar ook.

 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!