Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Gorilla Bongo keert terug naar Apenheul

De befaamde gorilla Bongo, die vanuit zijn eigen ‘Bongo parkje’ waakt over het winkelend publiek dat passeert in de Hoofdstraat en Kanaalstraat, keert na vijf jaar binnenstad terug naar Apenheul. De gemeente Apeldoorn verhuist op 11 september de bronzen gorilla ‘Bongo’ vanuit de Apeldoornse binnenstad naar het voorplein van Park Berg & Bos. 

Nieuwe stek

Het bronzen beeld stelt gorilla Bongo voor, die jarenlang de leider van de gorilla's in Apenheul was. De afgelopen vijf jaar was hij te bewonderen in zijn eigen stukje groen op de hoek van de Kanaalstraat en de Hoofdstraat in Apeldoorn. Volgend jaar start op die plek de bouw van winkels en appartementen. Daarom keert de zilverrug terug naar zijn ‘roots’. Op het voorplein van Park Berg & Bos krijgt hij een plek in de richting van de looproute naar Apenheul.


Herkenbaar

De gemeente Apeldoorn zet de verhuizing op 11 september in gang. Bongo wordt dan op het voorplein van Park Berg & Bos op een steen geplaatst. Deze werkzaamheden duren twee dagen. Vanaf 13 september is Bongo officieel te bewonderen op zijn nieuwe plek. Apenheul is blij dat Bongo terugkeert op zijn oude stek. Hij zorgt voor herkenbaarheid voor bezoekers die aan komen rijden en naar de entree van Apenheul lopen.


Over Bongo

Gorilla Bongo was tot zijn overlijden in 2005 de leider van de gorillaharem in Apenheul. Hij was een belangrijk boegbeeld van Apenheul. De Ugchelse kunstenaar Rob Maris heeft het bronzen beeld van Bongo gemaakt. 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!