Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Gespot: koninklijke versiering

Ze zijn niet te missen: de goudkleurige ornamenten waar onze stad tegenwoordig mee versierd is. Het heeft alles te maken met de heropening van Paleis het Loo. Dat viert Apeldoorn met een koninklijk jaar!

"BIG BIJOUX"

Maar liefst 210 bomen op de Loolaan, het stadhuis, het raadhuis, cafés en heel veel winkels zijn getooid met zogenoemde ‘BIG BIJOUX’. Het zijn goudkleurige ornamenten gebaseerd op de 17e eeuws barokke tuinen van Paleis het Loo. De heropening van het paleis is de aanleiding. Na ruim vier jaar restaureren en herinrichten is een bezoek aan het paleis vol geschiedenis van de Oranjes weer mogelijk. Reden voor een feestje!

Koninklijk eten & drinken

Gemeente Apeldoorn, Apeldoorn Partners, VisitVeluwe en Paleis Het Loo hebben het jaar vanaf 15 april 2022 uitgeroepen tot ‘koninklijk jaar’. Dat zie je onder andere terug in de horeca: met koninklijk bier en nieuwe dinerconcepten. Maar dus ook met deze versiering. En daar kunnen we nog wel even van genieten: de ornamenten blijven in ieder geval tot en met volgend jaar, als de ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo opent. Enjoy!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!