Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Foto expositie Menno Mulder

t/m zondag 13 oktober | ACEC

Van zondag 1 september tot zondag 13 oktober is in ACEC Apeldoorn de tentoonstelling OFFSHORE van Menno Mulder te zien. Een spectaculair beeld van een ongekend indrukwekkend industrieel landschap op zee.

Over Menno Mulder

Door een toevallige ontmoeting in café Het Nieuws van Apeldoorn, zo’n 10 jaar geleden, gooide Menno Mulder het roer om. Van medewerker op een accountantskantoor werden de eerste stappen richting professioneel fotograaf gezet. Hij volgde lessen aan de Fotovakschool, las zich in en haalde vakdiploma’s en certificaten.

Inmiddels verdient Menno Mulder nu al zo’n 10 jaar zijn boter als industrieel/offshore fotograaf. Bij het schieten van foto’s op industrieel gebied is veiligheid extra belangrijk. Zo weet Mulder precies wat je moet doen als een helikopter op zee een noodlanding moet maken en vervolgens kantelt. Ook met andere situaties hoe je moet overleven als het water je letterlijk tot aan de lippen staat heeft hij leren omgaan. Regelmatig moet hij daarvoor op herhaling. Bovendien heeft hij een klimcertificaat gehaald! 


Bijzonder werk

Tijd voor ACEC dus om vooral het werk op zee van de 51-jarige Apeldoorner te belichten met onder meer een aantal mega-foto’s. De tentoonstelling belicht de autonome kant van het werk van Mulder. De fotograaf blinkt uit in bijzondere en vaak toegepaste foto’s van de offshore-industrie, maar de van tentoonstelling in ACEC kun je een monumentale en onverwachte kant van zijn werk verwachten. Als toeschouwer wordt je blik opgezogen door de visueel overdonderende aanblik van maritieme megaconstructies. Dit bezorgt


ACEC

ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) is de thuisbasis van veel tentoonstellingen en activiteiten en evenementen. ACEC is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.30 uur. De expositieruimte en het café van deze voormalig elektronica-fabriek vind je op de begane grond. Gratis toegang!

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!