Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Fietsparkeerverbod in de binnenstad

Vanaf 6 juni ben je als bezoeker en inwoner van de Apeldoornse binnenstad verplicht je fiets, brommer, scooter of bakfiets in de daarvoor bedoelde fietsenstalling te plaatsen. Want tot 1 september geldt er namelijk een fietsparkeerverbod in het centrum. Er staan nu teveel fietsen en andere obstakels in de straten van de binnenstad waardoor het lastiger wordt voldoende afstand te houden van elkaar tijdens het shoppen Op die manier kunnen we samen kunnen zorgen voor een vriendelijke binnenstad waar je als bezoeker op een veilige en verantwoorde manier kunt verblijven.

Fietsenstallingen

Het fietsparkeerverbod geldt voor de Hoofdstraat en voor de omliggende wegen. Op het kaartje hieronder kun je precies zien om welke straten het gaat. Gelukkig zijn er in Apeldoorn zes fietsenstallingen waar bezoekers gratis en bewaakt hun fiets kunnen stallen, ook deze staan aangegeven. Scooters en bromfietsen kunnen geparkeerd worden in de stallingen Caterplein en De Serre.


Fietsen worden verwijderd 

De straten van de binnenstad worden goed in de gaten gehouden. Staat er een fiets buiten de stalling of naast het fietsenrek? Dan wordt ‘ie verwijderd en naar de fietsenstalling aan de Paslaan gebracht. Eigenaren kunnen daar hun fiets ophalen. Staat die stalling vol met foutparkeerders, dan kan je de pech hebben dat je fiets naar het fietsdepot aan Aruba 4 in Apeldoorn wordt gebracht. In dat geval moet je dus iets verder reizen om je fiets weer op te halen. Per 6 juli kost het je per keer € 25,- om je fiets terug te krijgen. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, draagt iedereen bij aan de veiligheid en gezelligheid in onze binnenstad.


Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het fietsparkeerverbod? Check dan eerst het overzicht met veelgestelde vragen.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!