Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Expositie Tirzo Martha: winnaar Wilhelminaring 2019

Zondag 6 september t/m zondag 6 december | CODA Museum

De Wilhelminaring is een oeuvreprijs die sinds 1998 om de twee jaar wordt uitgereikt aan een Nederlandse beeldhouwer. Tirzo Martha was de winnaar van de Wilhelminaring 2019 en stelt zijn kunst tijdens de expositie ‘Het huis dat nooit af is’ vier maanden lang tentoon in het CODA Museum in Apeldoorn.


Het huis dat nooit af is

De Curaçaose Tirzo Martha is een veelzijdige kunstenaar. Hij bedacht ‘Het huis dat nooit af is’ door gebruik te maken van voorwerpen die hij tijdens zijn werk gebruikte, zoals betonblikken, golfplaten en hout. Daarnaast komen autobanden, emmers en spanbanden terug in de kunstwerken. Samen vormen de voorwerpen een constellaties die de bezoekers uitnodigen om toe te treden en om te reflecteren.

 


Wilhelminaring

De prijs is in 1998 door de Stichting Wilhelminaring in het leven geroepen naar aanleiding van het feit dat in dat jaar werd herdacht dat Wilhelmina 100 jaar geleden als koningin werd ingehuldigd. De Stichting Wilhelminaring wil door het organiseren van tentoonstellingen aandacht generenren voor de beeldhouwkunst in Nederland. Op deze manier wil de stichting het grote publiek kennis laten maken met beeldhouwkunst. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen gouden ring de Wilhelminaring.Om de twee jaar wordt de prijs uitgereikt aan de beste Nederlandse beeldhouwer. Dit jaar is de uitreiking in het CODA Museum. Door de huidige situatie is de bijeenkomst gesloten. Gelukkig is de tentoonstelling het hele najaar te bewonderen t/m zondag 6 december 2020. Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!