Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Expositie fotograaf Henk Schiffmacher

t/m donderdag 31 oktober 2019 – Salon 1813

Tattoolegende Henk Schiffmacher, beter bekend als tatoeëerder Hanky Panky, fotografeerde in een ver verleden als reportagefotograaf. Een deel van zijn werk exposeert hij nu in Salon1813. 

Over Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher is een man die leeft op één grote adrenalinekick, een bohemien met een grote muil, vol sterke maar ware verhalen. Hij heeft popsterren, voetballers, BN’ers, Hells Angels, hoeren en zeelui getatoeëerd. Daarnaast is hij schilder, fotograaf, ontwerper, wereldreiziger, paljas en genieter  met een hang naar rebellie. ‘Ik ben altijd een eksterachtig type geweest die nergens genoeg van kon krijgen, alles wilde hebben en uitproberen. Of dat nu ging om roken, drinken, coke, seks, of het verzamelen van schilderijtjes en ‘glinsterende dingetjes’, aldus Henk.

De tatoeagekoning is een geboren verteller. Zijn biografie ‘Schiffmacher’ (Uitgeverij De Kring, 2016) staat bol van de verhalen over zijn voormalige cokeverslaving (‘Van het kapitaal dat ik door mijn neus joeg had ik heel paleis Soestdijk kunnen bekostigen’), vrouwenaffaires, successen, maar ook persoonlijke catastrofes. 

Hij versierde de huiden van ontelbare (pop)legendes als The Red Hot Chili Peppers, Lady Gaga en natuurlijk onze eigen rock ’n roller  Herman Brood. Natuurlijk was er ook tegenslag. Zijn droom, een eigen Tattoo Museum in Amsterdam, ging ten onder aan ruzie en bureaucratie. ‘Maar ik vind nog altijd dat er zo’n museum moet komen.’ Hij ging failliet, maar krabbelde even zo vrolijk weer op.

Alsof dat allemaal nog niet voldoende was werd zijn grote liefde Louise getroffen door leverkanker, waar ze inmiddels gelukkig geheel van is hersteld. Zoals hij zelf ook weer helemaal de oude is, na een ‘akkefietje’ in Amerika waar hij wegens vermoeidheid en ademhalingsproblemen korte tijd het ziekenhuisbed moest houden.


Salon 1813

De opening van de expositie, in bijzijn van Henk Schiffmacher zelf, was op zondag 1 september 2019. Salon 1813 is een ontmoetingsplek voor iedereen die wat wil eten, zien of laten zien: muziek, fotografie en schilderijen. Salon1813 bevindt zich aan de Deventerstraat 13 in Apeldoorn. 

Openingstijden
 

Meer events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!