Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

De Paslaan krijgt een levend kunstwerk

Boven de gloednieuwe fietsenstalling op de plek waar voorheen de Kijkshop gevestigd was, komt een bijzonder, groen kunstwerk!

De Boom der Vrijheid

'De Boom der Vrijheid' is ontworpen door kunstenaar André Kruysen en is een soort aluminium constructie met levend groen er doorheen. Het werk maakt onderdeel uit van de Canadian Walk, waarmee dit jaar wordt herdacht dat Apeldoorn 75 jaar geleden werd bevrijd door de Canadezen. 


Op de hoek van de Paslaan en de Hoofdstraat was van 1968 tot december 1981 ook een boom te zien. Het betrof de neon verlichting van geschenkwinkel Noteboom aan het begin van de noordelijke kant van de Hoofdstraat. Eind 1981 brandde het gebouw af en kwam de Kijkshop in de nieuwbouw. Sinds een paar maanden heeft de gemeente op de begane grond een gloednieuwe fietsenstalling geopend. Ideaal voor bijvoorbeeld alle bezoekers die komen stappen in het weekend!

Foto: CODA Beeldbank


Canadian Walk

De Canadian Walk wordt op 17 april geopend: de dag dat Apeldoorn in 1945 werd bevrijd. Het is een gemarkeerde wandelroute waarbij je met je telefoon de volledige geschiedenis van de bevrijding door de Canadezen kunt ontdekken. Als je de route loopt, krijg je via een app bijzondere en persoonlijke verhalen over de geschiedenis van Apeldoorn in de Tweede Wereldoorlog te horen.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!