Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Drakenbootfestival 2018: eerste namen Line-up bekend!

 

De eerste namen van de line-up voor “Lexman Drakenboot in Concert” zijn bekend! Op vrijdag 22 juni opent het Grolsch Drakenbootfestival met een avondvullend programma en maar liefst 7 geweldige bands. Daarmee wordt de line-up grootser dan ooit tevoren. De presentatie van het concert is in handen van Sander Hoogendoorn. De 3FM DJ die in december nog een week lang in Apeldoorn woonde, in het glazen huis van Serious Request!

 

Line-up

Zoals het publiek van het Drakenbootfestival gewend is, is de programmering breed en leuk voor iedereen. Mainstage staan de wat energiekere shows op het programma en in de grote festivaltent zijn de shows wat intiemer. Geprogrammeerd staan: Wulf, Lil’ Kleine, Danny Vera, Diggy Dex, Michelle David, Ooostblok én de hoofdact. De hoofdact is ook geboekt, maar die kunnen wij om contractuele redenen pas vanaf 1 april bekend maken. Eén ding kunnen we wel al verklappen: gaaf is ‘ie zeker!! De shows op de Mainstage en in de grote festivaltent wisselen elkaar af, je hoeft dus geen show te missen. Om 17.30 uur gaan de deuren open, het concert duurt tot 01.00 uur.  

 

Kaartverkoop start donderdag 1 februari

Op donderdag 1 februari start om 9.00 uur de kaartverkoop. Voor de eerste vroegboekers zijn 500 "Lucky Bird" tickets beschikbaar voor maar € 27,50 (inclusief € 1,25 servicekosten). Vorig jaar waren deze tickets al in een paar minuten uitverkocht. Vervolgens komen 1.500 "Early Bird" tickets beschikbaar voor € 29,50. De prijs van een Regular ticket is in de voorverkoop € 32,50. Tijdens het festival kost een kaartje aan de deur € 37,50. Alle prijzen zijn inclusief service-kosten, er komen dus géén kosten meer boven op. Voor meer informatie en tickets zie de website van het festival: www.grolschdrakenbootfestival.nl.

 

Inschrijving drakenbootrace geopend

Op zaterdag 23 juni zijn de Bedrijvenraces, op zondag 24 juni varen Buurten en Verenigingen tegen elkaar in de spannende drakenbootraces. De inschrijving hiervoor is vandaag geopend. Er wordt dit jaar weer met 3 boten naast elkaar gevaren, extra leuk dus!

 

Bruggen naar overkant kanaal
Ook worden er op twee plaatsen grote stalen bruggen geplaatst, waarmee bezoekers naar de overkant van het kanaal kunnen komen. De braderie krijgt daar zijn vertrouwde plek weer terug. Zo kan het publiek het vertrouwde rondje om het kanaal weer lopen en langs het hele parcours de drakenbootteams aanmoedigen. De hoofdingang van het festivalterrein verplaatst naar de kanaalzijde, voor een veiliger verkeersituatie aan de Vlijtseweg.

 

Grolsch Drakenbootfestival

Het Grolsch Drakenbootfestival wordt sinds 2005 georganiseerd. Eerst maar op 1 dag, met alleen een bedrijvenrace. Inmiddels uitgegroeid tot een 3-daags evenement dat jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers trekt.

 

 

DE BANDS:

WULF
Wulf's ‘Mind Made Up’ was een dikke hit afgelopen jaar. Het nummer is een deel van zijn levensverhaal en gaat over hoe hij heeft gekozen voor de muziek. Deze maand kwam zijn nieuwe singel uit "All things under the sun". Zijn stem ken je vast en zeker ook van ‘Summer On You’, dé zomerhit van 2016 van Sam Feldt, Lucas & Steve, featuring Wulf.

 

LIL KLEINE
Deze in Amsterdam opgegroeide rapper met meer dan twee miljoen volgers op social media heeft vele hits, nummer 1 noteringen, een Edison en uitverkochte tours op zijn naam staan. Zijn bekendste hits zijn "Krantenwijk", Drank & Drugs", "Alleen", "Loterij" en "Niet omdat het moet".

 

DIGGY DEX
Diggy Dex is geen stereotype rapper. In zijn liedjes zet hij gevoelige teksten over liefde, geboorte en scheiding op fraaie melodieën, die neigen naar het geluid van een singer-songwriter. Met zijn band komt hij al zijn bekende hits spelen, zoals "Ik Huil Alleen Bij Jou", "Treur Niet (Ode Aan Het Leven)", en de remix van "Ik geloof". 

 

DANNY VERA
Danny Vera werd bij het grote publiek bekend als jarenlange huisband van het programma 'Voetbal Inside'. In 2015 dook hij voor het eerst de theaters in om het publiek te trakteren op een portie onvervalste rock-‘n-roll à la Chris Isaak, Johnny Cash en Elvis Presley. Zijn theatershows zorgen voor uitverkochte zalen. 

 

MICHELLE DAVID
Deze Amerikaanse zangeres met haar fantastische soulvolle stem was backing vocal bij Diana Ross en Michael Bolton en maakte deel uit van 'Big, Black & Beautiful'. Ruim twee jaar geleden maakte ze samen met twee gitaristen de CD 'The Gospel Sessions', recht uit het hart van de soul. Deze bleek zo aan te slaan dat ze inmiddels met hun derde album aan het toeren zijn. 

 

OOOSTBLOK
Acht robuuste kerels met een nog robuuster repertoire. Van Balkan tot Gyspy, traditioneel tot modern, we kunnen je één ding garanderen: Wanneer Ooostblok speelt, is het een grandioos feest! Stuk voor stuk geboren in het verre oosten van het land, de connectie met deze muziek is er dus altijd al. Hun missie: De tent afbreken!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!