Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Het Cultuurkwartier

Tussen de culturele instellingen in, die samen het cultuurkwartier vormen, vind je het Van Reekumplein. Verscholen tussen Gigant, markant in cultuur en CODA museum in. Op dit plein kun je rustig een tijdschrift lezen, picknicken met vrienden, genieten van de rust of je lunch uit het CODA café nuttigen. In de zomer wordt het Van Reekumplein ingenomen door diverse zomerse initiatieven. Zo vindt er in de zomer op zondagmiddag minifestival StadsOase plaats.

Locaties

Bij het Cultuurkwartier zijn de volgende partijen aangesloten.

ACEC - Roggestraat 44
Het ACEC is een ruimte voor tentoonstellingen en activiteiten. Naast wisselende exposities vinden er verschillende evenementen plaats, zoals lezingen, theater en workshops. Ook worden er zakelijke bijeenkomsten, borrels en discussieavonden georganiseerd.


CODA - Vosselmanstraat 299
In CODA komen verschillende disciplines samen onder een dak. Een eigentijds museum, stedelijk archief en openbare bibliotheek. Een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor kunst, cultuur, informatie en educatie. Ook vind je hier het CODA café, waar je o.a. een lekkere kop muntthee of uitgebreide lunch kunt bestellen.

Bij de centrale ingang van CODA vind je ook een toeristisch informatiepunt met toeristische informatie.


Gigant, markant in cultuur - Nieuwstraat 377
Direct naast CODA ligt GIGANT, markant in cultuur. Een combinatie van poppodium, filmhuis en dé plek voor kunsteducatie in Apeldoorn. Voorbeelden van filmspecials zijn 'Ontbijt & Film' op zondagochtend en 'Boek & Film' in samenwerking met CODA.


Vue bioscoop - Nieuwstraat 381
Waar je bij GIGANT, markant in cultuur kunt genieten van de beste arthouse films, presenteert Vue de allernieuwste blockbusters. Daarnaast worden er - net als bij GIGANT - regelmatig filmspecials georganiseerd, zoals 'Ladies Only'.


Theater Orpheus - Churchillplein 1
Theater & Congres Orpheus is een van de vijf grootste theaters in Nederland. Ieder seizoen vind je hier een gevarieerd aanbod aan optredens, vaak van grote namen. Van theaterconcerten, klassieke muziek, cabaret tot toneelstukken. Daarnaast kun je voorafgaand aan (of na) de voorstelling terecht in het restaurant voor een heerlijk diner. 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!