Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Cultuur & Entertainment

In de Apeldoornse binnenstad komen muziek, dans, film, theater, beeldende kunst en diverse vormen van entertainment samen. Bekijk het aanbod!

Cultuur

CODA

Een museum, archief en bibliotheek én café ineen: dat is cultuurhuis CODA. Breng een bezoekje aan een verrassende tentoonstelling of duik in één van de vele boeken die de bibliotheek rijk is. Met een speelkelder en een glijbaan waarmee je zo de bibliotheek door roetsjt, is dit voor kinderen een absolute aanrader. Adres: Vosselmanstraat 299.
Lees meer >>


ACEC

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat weten ze bij cultuurinstelling ACEC maar al te goed. In deze tentoonstellingsruimte en activiteitencentrum krijgen beeldend kunstenaars volop de ruimte om hun bijzondere werk te exposeren. Daarnaast vinden hier regelmatig lezingen en workshops plaats. Adres: Roggestraat 33.
Lees meer >>


GIGANT, Markant in cultuur

GIGANT, Markant in cultuur is een combinatie van poppodium, filmhuis en dé plek voor kunsteducatie in Apeldoorn. De leukste foute feestjes, theaterconcerten, arthousefilms livemuziek op zondagmiddag en concereten van bekende (inter)nationale artiesten: het is slechts een greep uit het veelzijdige aanbod van GIGANT! Adres: Nieuwstraat 377.
Lees meer >>


Theater Orpheus

Theater Orpheus in Apeldoorn is één van de vijf grootste theaters van Nederland en biedt een gevarieerd aanbod aan optredens: van cabaret tot klassieke muziek, van toneelstukken tot theaterconcerten. Het theater heeft 3 verschillende theaterzalen met een capaciteit van 242 tot 1300 plaatsen. De ultieme plek voor een avondje uit! Adres: Churchillplein 1. 
Lees meer >>


Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte

Apeldoorn is even rijk aan groen als aan kunst. Ruim 130 kunstwerken liggen, hangen en staan verspreid over heel Apeldoorn. Het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte biedt een gratis te streamen audiotour aan langs de meest bijzondere kunstwerken in Apeldoorn. het enige dat je nodig hebt is een smartphone en oordopjes. Meer informatie >>

Lees meer >>


Stadswandeling

In Apeldoorn kun je heerlijk wandelen. Niet alleen de parken maar ook de wijken zijn daar prima voor geschikt. Door middel van een stadwandeling (met of zonder gids) kom je meer te weten over de boeiende achtergrond van Apeldoorn, ontdek je smakelijke weetjes en interessante feitjes. Wist je bijvoorbeeld dat ontzettend veel gevels in de binnenstad rijk zijn aan talloze Jugendstil-gevels en -details?
Lees meer >>


Bekijk het aanbod

Naast bovengenoemde plekken kun je op veel meer plekken cultuur ontdekken! Regelmatig worden er concerten en liveoptredens gegeven in de binnenstad. De diverse unieke galerieën in het centrum bieden een gevarieerd aanbod werk van lokale maar ook buitenlandse kunstenaars. Benieuwd geworden? Hieronder vind je een overzicht van musea, galerieën, bioscopen en cultuurhuizen in de binnenstad van Apeldoorn.


Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte (KOR)

De openbare ruimte is rijk aan kunstwerken, waarvan de meeste onopgemerkt worden voorbijgelopen, -gefietst of -gereden. Kunst gaat zo op in de omgeving dat mensen die niet meer zien. Het doel is om kunst weer een prominente rol laten spelen in de leefomgeving door mensen opnieuw te laten kijken naar kunst in de openbare ruimte.

meer lezen...

Vogel Lijsten en Kunstuitleen

Wij bieden kunst in de uitleen maar ook voor aankoop. Op het gebied van inlijsten zijn wij zeer gespecialiseerd en kunt u terecht voor een passe-partout en een wissellijst. Ook vind u bij ons "kunst op maat" reproducties uitgeprint met een cigleeprinter op uw gewenste maat. Ook voor ophangsysteem kunt u bij ons terecht.

meer lezen...

CODA

CODA Museum biedt voortdurend inspiratie, informatie en vele activiteiten. Voor de jongste bezoekers is er altijd een kindertentoonstelling. CODA Café serveert een smakelijke lunch, borrel met hapje of koffie met gebak. CODA Winkel is de plek voor bijzondere cadeaus in diverse prijscategorieën.

meer lezen...

ACEC

Het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) is een tentoonstellingsruimte en activiteitencentrum. Naast wisselende exposities op het terrein van de professionele beeldcultuur vinden er verschillende evenementen plaats, zoals debatten, lezingen en workshops, maar ook optredens. Ook worden er zakelijke bijeenkomsten, borrels en discussieavonden georganiseerd. Op de begane grond van deze voormalige elektronica-fabriek bevindt zich de expositieruimte en het ACEC-café. In de bovenverdiepingen van het gebouw zijn verschillende culturele en creatieve ondernemingen gevestigd.

meer lezen...

GIGANT, markant in cultuur

GIGANT, markant in cultuur is een combinatie van poppodium, filmhuis en dé plek voor kunsteducatie in Apeldoorn.

meer lezen...

Galerie PS20

Kunstgalerie, met regelmatig wisselende exposities van buitenaf alsmede eigen werken.

meer lezen...

Theater Orpheus

Theater Orpheus in Apeldoorn is een van de vijf grootste theaters van Nederland en biedt een gevarieerd aanbod aan optredens: van cabaret tot klassieke muziek, van toneelstukken tot theaterconcerten. In het eigen restaurant met top-keuken, kunt u voorafgaand aan de voorstelling heerlijk genieten van Veluwse streekgerechten.

meer lezen...

Verzantvoort Goudsmid Galerie

Meester Goudsmid Bossche Goudsmeden Gilde. Met de hand gemaakte sieraden/juwelen. Mogelijkheid om opdrachten te laten uitvoeren. Het tentoonstellen van kunst, zoals objecten, schilderijen, foto's, beelden etc. Zes maal per jaar wordt een expositie gewisseld.

meer lezen...

Vue Bioscoop Apeldoorn

Bij Vue staat de optimale filmbeleving centraal. In een warme omgeving wordt iedereen een unieke beleving geboden; van een gastvrij ontvangst naar het beste in beeld, geluid en de meest comfortabele stoelen.

meer lezen...

The Game Box

The Game Box is het nieuwste ‘Family Entertainment Center’ van Europa. The Game Box is momenteel gevestigd in Apeldoorn en Almere. In The Game Box kan iedereen, van jong tot oud, naar hartenlust gamen op de allernieuwste arcade spellen. Ook zijn er actieve games zoals basketball en airhockey. Ook de beroemde muntschuivers, flipperkasten, moto GP racers, Jurassic Park simulatoren, en autoracers ontbreken natuurlijk niet. Daarnaast kan men tickets winnen, waarmee er voor mooie prijzen gespaard kan worden!

meer lezen...

Kunststudio Mirjam Tiggeloven

Kunststudio Mirjam Tiggeloven bevindt zich in een mooi pand aan de Asselsestraat in Apeldoorn. De Kunststudio is het atelier van Mirjam Tiggeloven en tevens ook haar galerie. In de Studio wordt alles met veel passie handgemaakt en al de kunst is uniek. Ook is er kunst van verschillende Apeldoornse kunstenaars te zien. Er is veel diversiteit in werk, technieken en disciplines te zien, van keramiek, brons, tekeningen tot schilderijen in aquarel, acryl en olieverf. Ook werkt Mirjam in opdracht, kan je een portret laten maken of verschillende workshops volgen. Na de Lockdown ben je van harte welkom in de Kunststudio om kunst te bekijken en om inspiratie op te doen. Voor nu kan je een kijkje nemen op de webshop, facebook, instagram of voor verdere info: www.kunststudiomirjamtiggeloven.nl

meer lezen...


 

Entertainment

Vue bioscoop

Waar je bij GIGANT, markant in cultuur kunt genieten van de beste arthouse films, presenteert Vue de allernieuwste blockbusters. Daarnaast worden er - net als bij GIGANT - regelmatig filmspecials georganiseerd, zoals 'Ladies Only'. Adres: Nieuwstraat 381

Lees meer >>


The Game Box

De plek in de binnenstad waar iedereen, van jong tot oud, naar hartenlust kan gamen op de allernieuwste arcadespellen. Er zijn actieve games zoals basketballen en airhockey, maar ook de beroemde muntschuivers, flipperkasten, autoracers en een Crossy Road spel ontbreken niet! Adres: Hoofdstraat 159.

Lees meer >>


Bowlingcentrum

Strike! Of jouw bowlingbal nou steevast in de goot belandt of je de sterren van de bowlingbaan speelt: bij Bowlingcentrum Apeldoorn is iedereen welkom. En ken jij de bijzondere arrangementen zoals ‘Puntzak bowlen’ of ‘High Heel bowlen’ al? Adres: Nieuwstraat 66.

Lees meer >>


Jeu de Boules

Jeu de boules is hot! In het pand van Klein Berlijn kan je sinds kort terecht bij het gloednieuwe jeu de boules-walhalla Klein Parijs. De bar heeft vier banen en is bij uitstek een plek waar je gezellig kunt borrelen terwijl je met vrienden of familie een spelletje speelt. Geïnteresseerden kunnen van woensdag tot en met zondag een baan reserveren óf op een vrijdagavond vanaf 20:00 uur binnenlopen tijdens ‘Open Boules’. Adres: Hoofdstraat 34.

Lees meer >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!