Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Cosy Corner van Elise 't Hart

Te zien t/m 4 september 2022 | CODA Museum, Vosselmanstraat 299

 

Een krakende vloer, zoemende koelkast, tikkende verwarming of kletterend douchewater. Alledaagse geluiden waar je je vaak niet bewust van bent staan centraal in de tentoonstelling Cosy Corner van kunstenaar Elise ’t Hart. Cosy Corner is nu geopend en tot en met 4 september te zien.

 

Huisgeluiden

Huisgeluid, iets van alledag en iedereen. Het zijn de geluiden die normaal gesproken misschien langs je heen gaan, maar enorm veel invloed op je hebben. Huisgeluiden kunnen zorgen voor een fijn, huiselijk en veilig gevoel, bijvoorbeeld wanneer je thuiskomt en je de klok hoort tikken, maar ze kunnen ook een averechts effect hebben: het kunnen geluiden zijn waarvan je liever hebt dat ze verdwijnen. Ze zijn irritant, beangstigend of soms zelfs ondraaglijk.
 

Het Instituut voor Huisgeluid

In het werk van beeldend kunstenaar Elise ’t Hart (1991) speelt geluid de hoofdrol. Doordat ze geluid archiveert, omschrijft en registreert in haar installaties, laat ze ons op een andere manier kijken én luisteren naar onze dagelijkse omgeving. Dit uit zich vooral in haar langlopende project waarin ze sinds 2013 omgevingsgeluiden documenteert: het Instituut voor Huisgeluid. Dit archief is een groeiende verzameling van geluiden die we thuis tegenkomen. Zoals een koffiezetapparaat of iemand die typt op zijn laptop.

 


Fotograaf: Sushilla Kouwen

 

Chris Wegerif

Speciaal voor deze tentoonstelling ging de kunstenaar op zoek naar huiselijkheid in de erfgoedcollectie van CODA. Ze nam geluiden op van rinkelende koffiekopjes en ging op zoek naar naar beelden van huiskamers. De titel van de tentoonstelling, Cosy Corner, komt van een bijzonder meubelstuk uit de CODA collectie. Deze Cosy Corner werd ontworpen door Chris Wegerif, een bekende Apeldoornse architect en vormgever.”

 

 

 

Elise ’t Hart (Dordrecht, 1991) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze was artist in residence bij het Meertens Instituut. Haar werk was eerder te zien en te horen bij onder andere de Dutch Design Week en Kunstenfestival Watou.

>> Beluister de Huisgeluiden van Elise 't Hart op Soundcoud

 

 

Praktische Informatie

 CODA Museum tickets kun je bestellen via de website >>

Entreeprijs
Volwassenen € 10,50
CJP/studentenkaart 50% korting
Kinderen t/m 15 jaar gratis

Houders van de volgende passen hebben gratis toegang:
Museumjaarkaart, CODA bibliotheekpas, Museumvriendenpas, ICOM pas

Het CODA Museum is geopend van maandag t/m vrijdag 10.00 - 17.30 uur, zaterdag 10.00 - 17.00 uur en zondag 11.00 - 17.00 uur
 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!