Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Ontdek de gratis audiotour Canadian Walk 

Ontdek 26 persoonlijke en bijzondere verhalen van veteranen en burgers over de Apeldoornse bevrijding middels een gratis te downloaden app. Interessant voor jong en oud! 

Beluister persoonlijke verhalen van Canadese veteranen en Apeldoorners 

Op 17 april 1945 werd Apeldoorn bevrijd. Vanaf nu kan je deze bijzondere gebeurtenis per audiotour beleven. De Canadian Walk app is namelijk beschikbaar in de Play Store en App Store. Deze audiotour start bij het bevrijdingsmonument 'Man met twee Hoeden' aan de Loolaan en eindigt bij het nieuwe kunstwerk 'Boom der Vrijheid' in de binnenstad. Langs de route liggen 26 maple leaf-tegels, die allemaal hun eigen stukje Apeldoornse geschiedenis vertellen. Tijdens de audiotour word je meegenomen naar Canada, de stranden van Normandië tot aan de grens van Apeldoorn waar dappere mannen de stad bevrijdden. Ontdek 26 persoonlijke en bijzondere verhalen van veteranen en burgers. Terwijl de Tweede Wereldoorlog op de achtergrond woedt, strijden zij voor onze vrijheid. Aan het einde van de tour kun je als eerbetoon aan onze Canadese strijders een virtuele kaars achterlaten op het eerbetoonveld en deze delen op je Facebook-pagina. 


Praktische informatie 

De tour start bij het bevrijdingsmonument ‘Man met twee Hoeden' aan de Loolaan en eindigt bij het nieuwe kunstwerk 'Boom der Vrijheid' in de binnenstad. Langs de route liggen 26 maple leaf-tegels, die allemaal hun eigen stukje Apeldoornse geschiedenis vertellen. De audiotour is gratis te downloaden in de appstore. Meer informatie vind je op canadianwalk.nl

Tips

  • Download de app Canadian Walk vooraf op je mobiel
  • Zorg voor een volle accu bij de start van de audiotour
  • Voor de beste beleving is het handig om gebruik te maken van telefoonoortjes

Overig

  • Parkeren kan aan de Loolaan (gratis)
  • Er is een fietsenrek aan de overkant van het startpunt
  • Bij het eindpunt zijn er diverse lunchrooms en restaurants open voor take-away
  • Geschikt voor jong en oud
  • De route is rolstoeltoegankelijk


Partners

De Canadian Walk is een project van Apeldoorn Partners (samenwerkingsverband tussen Apeldoorn Marketing, Toeristisch Platform Apeldoorn en Centrummanagement Apeldoorn) en wordt mede mogelijk gemaakt door vFondsGemeente ApeldoornVeluwe Remembers en Gelderland Herdenkt. 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!