Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Ontdek het buitenmuseum in de binnenstad

Te zien t/m 24 oktober 2021 | Diverse plekken in het centrum

Tot en met 24 oktober 2021 staat de binnenstad in het teken van het buitenmuseum: een openlucht expositie die te zien is op raamstickers in de binnenstad. Als bezoeker word je door de beelden en verhalen op de raamstickers meegenomen in een stukje cultuurhistorie. Dit jaar helemaal in het teken van het 50-jarig bestaan van Apenheul!

 

Het verhaal van Apenheul in beeld

Op 12 juli is het precies 50 jaar geleden dat Apenheul haar deuren opende. Het buitenmuseum brengt op ruim 40 locaties het verhaal van 50 jaar Apenheul in beeld met historische foto’s uit diverse archieven. De diverse verzameling beeldmateriaal met korte teksten is verspreid door de binnenstad en het Cultuurkwartier te bewonderen.

De complete route met alle locaties van het Buitenmuseum is verzameld op een routeflyer. Deze flyer en een set ansichtkaarten zijn, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar bij de deelnemende locaties.

Ontdek de gratis audiotour

Wie meer achtergrondinformatie wil hebben over hoogtepunten uit de geschiedenis van Apenheul kan op 14 plekken van het buitenmuseum een extra QR code scannen. Hiermee worden audiofragmenten beschikbaar, ingesproken door medewerkers van Apenheul. Via de audiotour kan je een korte route langs de 14 locaties volgen. De audiotour is te lopen via de gratis Storywalk app.

Storywalk-app in de Appstore >>

Storywalk-app in de Playstore >>

Het Buitenmuseum is een initiatief van ACEC, CODA, GIGANT, Apeldoorn Marketing, ondernemers en Centrummanagement Apeldoorn.


Apenspeurroute voor kids

Speciaal voor kids is er in de binnenstad een leuke apenspeurroute uitgezet. Een interactieve speurtocht, dwars door de binnenstad! Aan de hand van de gratis app leggen kids een route af door de stad op zoek naar verstopte aapjes, beantwoorden ze vragen over apen en beklimmen ze klim- en klauterelementen op diverse locaties. Meer informatie >>


Apenfeest in de stad

Onder de noemer Apeldoorn 1900 brengen we de historische identiteit van de binnenstad tot leven. Jaarlijks worden er activiteiten georganiseerd en richten we een expositie en buitenmuseum in rond een centraal thema. Dit jaar is het thema 50 jaar Apenheul.

Het Buitenmuseum 50 jaar Apenheul maakt onderdeel uit van een groter programma in de binnenstad. Op 12 juli is de echte ‘verjaardag’ van Apenheul. Maar al eerder zie en voel je door heel Apeldoorn al steeds meer apenactiviteiten oppoppen. Een van de eerste activiteiten is de terugkeer van Baboe op het torentje van het gemeentehuis aan het Marktplein, gevolgd door het Buitenmuseum. Daarnaast is er ook voor kinderen een speciale apenspeurtocht georganiseerd. Rond de verjaardag Apenheul verschijnt er ook een kunstwerk in de binnenstad. Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!