Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Borrelen in de binnenstad

De binnenstad van Apeldoorn heeft voor iedereen die van een drankje in ontspannen sfeer houdt wat wils. Op zoek naar inspiratie voor een gezellige borrelplek in de binnenstad of gewoon héél benieuwd waar de Apeldoornse 'locals' vaak te vinden zijn? Je leest 't hieronder!

Het Stadscafé

Het Stadscafé is een hippe hotspot in het centrum, waar je zowel 's middags als 's avonds kunt genieten van een lekkere cocktail of een speciaalbiertje. Met familie, vrienden of relaties kun je eten in het restaurant op de 1e etage. En in de zomer is het natuurlijk goed toeven op het grootste terras van Apeldoorn!

Nieuwstraat 295 | stadscafe-apeldoorn.nl


Bierbrouwerij Puik

Wie vanaf het begin van de Hoofdstraat naar het Marktplein loopt, komt door de Beekstraat en de Markstraat. Beide straten zijn in de afgelopen jaren grotendeels getransformeerd tot nieuwe hotspot in de Apeldoornse binnenstad. Op de kruising van beide straten vind je een unieke plek: de bierbrouwerij en het proeflokaal van Puik Bieren. In de brouwerij staan acht glanzende tanks, waar duizenden liters bier worden gebrouwen, met namen als ‘Blonde Donder’, ‘Koffiejuffrouw’, ‘Krachtpatser’, ‘Nachtzuster’, en ‘Veteraan’. En het bijzonder mooie proeflokaal leent zich perfect voor een bierproeverij met wat lekkers maar ook voor feestjes! 

Beekstraat 10 | puikbieren.nl


De Graaf van Vlaanderen

De Graaf van Vlaanderen is al jaren voor vele Apeldoorners hun vaste stek aan het Apeldoornse Caterplein. Als bierliefhebbers kun je er terecht voor tientallen trappisten, tapbieren, bijzondere jenevers en de bekende én onbekendere Belgische bieren. Extra leuk: ‘de Graaf’ heeft een lekker terras aan de voor én achterzijde van het pand waar het in de zomermaanden goed toeven is in het zonnetje. Heb je zin in fingerfood of een lekkere maaltijd? Ook daarvoor ben je bij de Graaf van Vlaanderen aan het juiste adres: je kunt er terecht voor zowel de lunch als het diner. 

Hoofdstraat 165A | degraafvanvlaanderen.nl


De Lobby

Ben je al eens bij Klein Berlijn geweest? Een restaurant zonder menukaart waar je ze een 4, 5, 6 of 7 gangen chef’s menu serveren.  Sinds vorig jaar is het pand naast Klein Berlijn ook De Lobby gevestigd, van dezelfde eigenaar. Bij De Lobby is het net als in een echte hotellobby, een plek waar je snel op je gemak bent.. Je kunt hier makkelijk alleen binnen wandelen voor een lunch, een koffie en zéker ook voor wijntjes en cocktails! 

Hoofdstraat 34 | delobbyapeldoorn.nl


Mr. Murk

Het prachtige pand aan de Deventerstraat 13, waar voorheen restaurant Salon 1813 gevestigd was, heeft sinds kort een gloednieuwe invulling: Mr. Murk Food & Friends! Een hele fijne hotspot voor je verse kop koffie, uitgebreide lunch, gevarieerd diner én een plek om lekker te borrelen. Op de uitgebreide drankenkaart staan allerlei soorten wijn, bieren op de fles en de lekkerste gin-tonics en cocktails!

Deventerstraat 13 | mrmurk.nl


Ginbar De Kater

Jopen Gospel, Monkey 47 en Tanqueray Sevilla… Het zijn slechts drie van de vele verschillende soorten internationale en lokale gin cocktails van Ginbar De Kater op het Caterplein. De Kater is een ginbar met meer dan dertig verschillende gins op de kaart. Alle gins zijn gerangschikt op smaak: van citrus naar kruidig of zoet. Ook als je een biertje, wijntje, jenever of rum wilt bestellen, ben je bij De Kater op het juiste adres. Ook het fingerfood past uitstekend bij de bijzondere drankjes die er geserveerd worden: een plank met kaas en worst is een ware traktatie en veel minder simpel dan de naam doet vermoeden! 

Hoofdstraat 174A | proeflokaaldekater.nl


Het Achterom

Proef-Locaal Het Achterom is een echt verborgen pareltje in de binnenstad van Apeldoorn. Het beschikt over een huiselijke binnenkamer, een grote (verwarmde) serre en een prachtige binnentuin. Daarnaast is de stadsbrouwerij, waar de Veluwse Schavuyt is geboren, in dit pand gevestigd. Het is de perfecte plek voor een vergadering, borrel, bbq of feestje in een knusse en warme setting.

Mariastraat 2C | https://hetachterom.nl/


Rembrandt

In een karakteristiek pand aan de Markstraat bevindt zich Lunchroom & Wijnbar Rembrandt. Zowel ’s middags als ’s avonds de plek waar je moet zijn voor veel gezelligheid, gastvrijheid en goed eten en drinken. Koffie van Bosbrand, wijnen van Vintake en kazen van het kaaslokaal: bij Rembrandt staat kwaliteit voorop. Ook organiseert Rembrandt regelmatig wijnproeverijen, waarbij je je kennis over wijnen kan verbreden en tegelijkertijd kan genieten van een avond vol lekkere hapjes en gezelligheid! 

Marktstraat 3 | rembrandtvanwijn.nl


Wijnbar & Tapperij Den Olifant

Wijnbar & Tapperij Den Olifant in hartje Apeldoorn verheft het borrelen tot kunst. In de Kapelstraat kun je gezellig genieten van de beste bieren, wijnen en de befaamde borrelplanken van Frits en zijn team. Met de wijnkaart die eens in de twee maanden wisselt, valt er altijd wel wat nieuws te proberen. Wil je gewoon even lekker bijkletsen of ga je voor 't zware werk en waag je je aan de High Wine? Het is aan jou! Leuk detail: in 2018 is Den Olifant op de 36e plaats geëindigd in de Café top 100 van heel Nederland.

Kapelstraat 9 | denolifant.nl


 

Ale House

Dol op bier in allerlei vormen? Ale House is het grootste speciaalbiercafe van Apeldoorn, midden op het Caterplein. Met 16 bieren de tap (!) en maar liefst 165 flesbieren zit er altijd wel wat lekkers voor je bij!

Hoofdstraat 202 | alehouse.nl


Humphrey's Café 

Humphrey's Café is het oudste bruincafé in de Apeldoornse binnenstad waar je zeven dagen per week terecht kunt voor een borrel. Al dan niet met een balletje gehakt, stukje kaas of worst. Bekijk ook 'ns de speciale bierkaart! Meer informatie >>

Hoofdstraat 196 | humphreyscafe.nl


Café Het Oude Huis

Opgericht in 1875 en nog steeds één van de meest gezellige bruine cafés van Apeldoorn: Café Het Oude Huis. In het oudste café van Apeldoorn kun je genieten van een heerlijke borrel aan de sfeervolle bar of op het terras.

Deventerstraat 8 | cafehetoudehuis.nl


Finnegan’s Irish Pub

Finnegan’s Irish Pub bevindt zich aan het einde van de Hoofdstraat, net aan het begin van het Caterplein. Op het grote scherm in het midden van de pub kun je vaak een potje voetbal kijken. Op drukke avonden heeft de Finnegan’s een groot tweede gedeelte achterin met een bar en aan de voorzijde is een terras. De menukaart in de Finnegan’s is variabel, maar de pub heeft een aantal klassiekers die niet zullen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de Finnegan’s brownies, die je echt een keer moet proeven tijdens je bezoek aan Apeldoorn!

Hoofdstraat 176 | finnegans.nl


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!