Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Schenkers komt met bezorg- en kookservice

Van zelfgebrande koffie met taart tot fijne borrels: bij Schenkers kan het allemaal. Helaas heeft Schenkers net als alle andere horeca noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Maar stilzitten? Niets voor eigenaar Matt van Maastricht en zijn team. En dus bedachten een ontzettend toffe oplossing om het hoofd boven water te houden in times of Corona: een bezorg- en kookservice van verse maaltijden en verspakketten.

Toen vorige week bekend werd dat alle horecaondernemers moesten sluiten tot in ieder geval 6 april, kwam dat voor veel lunchrooms, barretjes en restaurants als een flinke klap. Ondernemend als Apeldoornse ondernemers zijn, bedachten ze allerlei initiatieven om de gevolgen van het coronavirus zo beperkt mogelijk te houden.


Schenkers komt naar je toe

Zo heeft Schenkers in de Van Kinsbergenstraat spontaan een bezorg- en kookservice op poten gezet. “Zondagavond kregen we te horen dat horeca moest sluiten. Maandag heb ik samen met m’n collega’s een groot blad gepakt. Daar op schreven we: ‘Wat kunnen/hebben we wél?’ We hebben een keuken, we hebben een team, we hebben leveranciers, etc. Van daaruit zijn we gaan nadenken wat we konden doen. Al snel kwam het idee om gezonde, variërende en ook betaalbare maaltijden te maken die we langs komen brengen bij mensen thuis. En voor wie lekker zelf wil koken, maar niet naar de supermarkt kan: daar maken we lekkere recepten en verspakketten voor.”, aldus Matt. 

Een leuk plan, maar of mensen in een tijd als deze geld uit gaan geven aan verspakketten en maaltijden was nog maar de vraag. Matt vertelt hierover: “We hebben via social media gevraagd of mensen dit een goed idee vonden en of zij er gebruik van zouden maken. De respons was enorm en viel positief uit! In drie dagen tijd hadden we bestelshop online en werden de eerste pakketten al klaargemaakt om geleverd te worden bij de mensen.”


Dagelijks aan je deur

Al dat lekkers wordt dagelijks tussen 17.00 en 20.00 uur rond gebracht in Apeldoorn. De betaling gaat heel eenvoudig via iDeal en je krijgt een appje met de verwachte aankomsttijd. Liever afhalen? Dat kan ook! Je kunt je bestelling tussen 16.00 en 19.00 uur afhalen bij Schenkers aan de Van Kinsbergenstraat 8a in Apeldoorn. Als je afhaalt krijg je gratis een koffie to go! Houd daarbij wel rekening met de richtlijnen van het RIVM. Ook handig: de kant-en-klaar maaltijden kun je vooruit bestellen voor op een andere dag. 

Bovendien heeft Schenkers een extra boodschappenservice. Via de webshop kun je van alles toevoegen aan je bestelling: van wc-rollen en handzeep tot koffiebonen of een kratje bier. Top voor als je de deur niet uit wilt!


Tip van Matt

We vroegen Matt of hij nog een tip heeft om deze bijzondere weken te doorstaan. Dat had hij zeker! “Wees gul. We zorgen als eerste voor onszelf, wat logisch is, maar je zult zien dat het fijner is om te geven dan om te ontvangen. Wees gul in het bemoedigen van anderen. Wees gul in je aandacht voor de ander. Wees gul in het zorgen voor je mensen. Als iedereen dat doet, dan krijgt iedereen aandacht en waardering.”, aldus Matt.

Benieuwd geworden? Bekijk het menu op
www.bestel.schenkersapeldoorn.nl


Praktische info

  • Afhalen kan tussen 16.00 en 19.00 uur en daar krijg je een gratis koffie to go bij
  • Bezorgen gebeurt tussen 17.00 en 20.00 uur
  • Minimale bestelwaarde voor bezorging is € 15,-
  • De bezorgkosten bedragen € 2,50, gratis bezorging bij een vanaf € 30,-
  • Bezorglocaties: Apeldoorn, Ugchelen en Beekbergen
  • www.bestel.schenkersapeldoorn.nl


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!