Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Kidstip! Apenspeurroute in de binnenstad

Speciaal voor kids is er in de binnenstad een leuke apenspeurroute uitgezet. Een interactieve speurtocht, dwars door de binnenstad! Aan de hand van de gratis app leggen kids een route af door de stad op zoek naar verstopte aapjes, beantwoorden ze vragen over apen en beklimmen ze klim- en klauterelementen op diverse locaties.

Ontsnapte aapjes in de stad

De binnenstad van Apeldoorn zit vol met aapjes die ontsnapt zijn uit Apenheul. Aan kids de opdracht om Apenheul te helpen de aapjes – en de munten die ze hebben meegenomen – terug te vinden! Tijdens de speurtocht beantwoorden kids 10 vragen over apen en onderweg moeten zij de verstopte aapjes spotten. De speurtocht start bij de Markthof in de Marktstraat. 


Zelf op pad in 4 stappen

  1. Download voor je vertrekt de gratis Storywalk-app (Apple en Android), deze heb je nodig om de tocht te lopen.
  2. Ga naar het startpunt aan de Markthof in de Marktstraat, hier begint deze avontuurlijke speurtocht.
  3. Scan de QR-code op de startpaal en volg de instructies in de app.
  4. Ga op pad, scan de QR-codes langs de route en vergeet vooral niet heel veel plezier te hebben!

Storywalk-app in de Appstore >>

Storywalk-app in de Playstore >>


Apencocktail

Als kids de speurtocht helemaal hebben voldaan en de ontsnapte aapjes in de stad hebben gevonden, hebben ze een gratis kinder-apencocktail verdiend! Die apencocktail schenken diverse horecazaken in de binnenstad graag voor hen in. Meer info over de apencocktail en waar je deze kunt innen, krijg je via de app.


Apenfeest in de stad

De apenspeurroute is onderdeel van het buitenmuseum in de binnenstad. Dit jaar is het thema ’50 jaar apen in Apeldoorn’, ter ere van het 50-jarig bestaan van Apenheul. Op diverse plekken in de stad kun je duiken in het verhaal van Apenheul. Bovendien is een wel heel speciale gast terug op zijn oude, vertrouwde plek op het Markttorentje… Meer info over alle festiviteiten rondom het 50-jarig bestaan van Apenheul vind je hier


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!