Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

50 jaar apen in Apeldoorn

Dit is er allemaal te doen in de stad rondom het 50-jarig bestaan van Apenheul

Feest in Apeldoorn! Op 12 juli 2021 is het precies 50 jaar geleden dan Apenheul werd opgericht in park Berg en Bos. Het bijzondere jubileum vieren we niet alleen in Apenheul, maar door de hele stad! Zo is er het Buitenmuseum dat de historie van Apenheul in beeld brengt, wordt er een superleuke apenspeurtocht voor kids uitgezet in de binnenstad en is Baboe terug op het torentje op het Marktplein. En in de zomer volgt er nog een leuke verrassing. 

Terug in de stad; Baboe!

Heb je 'm al gespot? Onze grote stadsgorilla Baboe is sinds kort weer terug in Apeldoorn. De enorme gorilla maakte onlangs na zo'n anderhalf jaar zijn rentree op het Markttorentje. In 2019 was het gevaarte ook al zo'n half jaar op het torentje te zien. Apenheul schonk het kunstwerk destijds aan de binnenstad van Apeldoorn. Het opblaasbare kunstwerk van zo’n 10 meter hoog is geïnspireerd op zilverrug BaoBao uit Apenheul en is een echte blikvanger in de stad. Bij slecht weer is harde wind is Baboe niet te zien, dan wordt hij voor de veiligheid even neergelaten. Meer informatie >>


Ontdek het Buitenmuseum '50 jaar Apenheul'

Jaarlijks pakt de Apeldoornse binnenstad uit met een buitenmuseum: een openlucht expositie die te zien is op raamstickers in de binnenstad. Ontdek door beelden en verhalen een stukje Apeldoornse cultuurhistorie. Dit jaar staat het buitenmuseum in het teken van 50 jaar Apenheul. Op 12 juni 2021 is het namelijk precies 50 jaar geleden dat het
unieke park in Apenheul de deuren opende in Apeldoorn.

Het Buitenmuseum start bij ACEC in de Roggestraat. In een route langs meer dan 40 etalages ontdek je het bijzondere verhaal over de historie en recente mijlpalen van Apenheul. Op een aantal ramen vind je naast beelden ook QR codes. Door deze te scannen met je telefoon start er een audiotour langs de 14 hoogtepunten van 50 jaar Apenheul. Meer informatie >>


Speurtocht: zoeken naar ontsnapte aapjes in het centrum

De binnenstad van Apeldoorn zit vanaf begin juli vol met aapjes die ontsnapt zijn uit Apenheul. Aan kids de opdracht om Apenheul te helpen de aapjes – en de munten die ze hebben meegenomen – terug te vinden! Tijdens de speurtocht beantwoorden kids 10 vragen over apen en onderweg moeten zij de verstopte aapjes spotten. De speurtocht start in de Marktstraat en vindt plaats in een gratis app, die je ter plekke kan downloaden.


#Knuffelapenjacht: hoeveel apen spot jij in de buurt?

Schoenen aan en gaan! We gaan dit jaar op #knuffelapenjacht in Apeldoorn. Doe ook mee en plaats een aapje achter je raam, loop de buurt in en spot aapjes achter de ramen van je buren! Voor mensen die mee willen doen, maar geen apenknuffel hebben is er een speciale apenkleurplaat die je kan downloaden, inkleuren en ophangen.

Wie meedoet aan de knuffelapenjacht kan de locatie van zijn aapje per mail doorgeven aan redactie@apeldoornmarketing.nl, of via social media aan @inapeldoorn. Het doel is dat er zo snel mogelijk veel aapjes neergezet worden, zodat kids vanaf de meivakantie op knuffelapenjacht kunnen in hun eigen buurt. Je leest er hier meer over.

Doe mee en win!

Kids die op knuffelapenjacht gaan en daar een post of story op Instagram over plaatsen met de #knuffelapenjacht en @inapeldoorn taggen, maken elke week kans op een Apenheul-prijs. Zoals vrijkaartjes, een apenbordspel, een mega XXL-apenkleurplaat en nog veel meer.


Slapen op z’n aaps: apenkamers nu te boeken!

Je weekendje in Apeldoorn is pas écht af als je in een heuse apenkamer hebt geslapen! Voor alle bezoekers die zin hebben in een echte Apenheul ervaring zijn er nu bij verschillende hotels apenkamers te boeken. De kamers zijn niet alleen in styling, maar ook in entertainment helemaal ‘aaps’. 


Arty surprise op 12 juli

We kunnen er nog niet veel over zeggen, maar op 12 juli wordt er iets moois onthuld in de Markthof, aan de Markstraat… Volg @inapeldoorn op Instagram om als eerste op de hoogte te zijn!


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!