Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Afterslag 2020

Zondag 19 januari 2020 | GIGANT

De derde zondag van januari is het weer tijd voor Afterslag: hét festival voor muziekminnend Apeldoorn en omgeving.
Ontdek jij op Afterslag je favoriete bands van 2020?

Bands ontdekken

De naam 'Afterslag' verwijst naar Europa's belangrijkste showcase festival Eurosonic Noorderslag. Afterslag vindt dan ook plaats op de zondag na dit Groningse festival. De gehele zondag speelt een keur aan artiesten en bands die behoren tot de Eurosonic Noorderslag-selectie van dat jaar een show in GIGANT. Een geweldige gelegenheid voor muziekliefhebbers om een overzicht te krijgen van de laatste ontwikkelingen in het Europese muziekaanbod en de grote namen van de toekomst als eerst te spotten!

In het verleden speelden o.a. Indian Askin, The Overslept, Larry Gus, The Grand East, Call It Off, Andy Burrows en Paceshifters al op Afterslag.


Praktische info


Line-up

A.M. Sam

Sam is al een paar jaar actief in de Nederlandse indie scene als gitarist en producer, maar ondertussen heeft hij alleen ook al veel pakkende nummers opgenomen in zijn slaapkamer. De meeste schreef hij onderweg in de auto, over vriendinnetjes, gebroken harten en alles achterlaten. Verwacht Westcoast gitaarriffs gemengd met Sams dansbare en catchy melodieën. Grote inspiratiebronnen zijn Beck, The Beatles, Tame Impala en Velvet Underground.

Kriget

Je kunt het Zweedse Kriget het best omschrijven als metal zonder guitaren. De bandleden (die ook spelen in bands als Fireside, Miike Snow en Breach) putten inspiratie uit punk, elektronica en pop. Na vijf jaar is de band terug met het nieuwe album Total Trueness, waar wederom de algehele esthetiek belangrijk is, van het albumartwork tot video’s en live visuals.

The Guru Guru

Sinds 2012 handelt The Guru Guru in Borderline Rock. Denk: een energieke en theatrale frontman, opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie.  Met hoorbaar spelplezier worden de regeltjes van de indie-math-psycho-noise herschreven, wat resulteert in opstandige songs die bij momenten verrassend lekker binnenglijden. Hun dope halen ze bij dezelfde dealer waar ook METZ, Deerhoof, The Jesus Lizard, The Mars Volta en Andy Kaufman kind aan huis zijn.​


La Loye

De onvoorwaardelijk liefdevolle indiefolk van La Loye is zowel subtiel als gelaagd. Met bijna fluisterende zang en donkere instrumentatie vormt de band een intieme sfeer waarin de persoonlijke teksten van songwriter Lieke Heusinkveld over de angst van opgroeien en de kunst van het alleen zijn voorop staan. Een band die je in een groot warm deken zal inpakken, om je vervolgens te vertellen dat het allemaal wel goed komt.

Last Train

Het Franse Last Train is op het podium gebouwd. Gevormd door het ritme van tournees, schreef de band uit Lyon het eerste hoofdstuk van hun geschiedenis, debuutalbum Weathering, in de bandbus. Tijdens hun reis van de Parijse concertzaal Bataclan tot de grotere festivals in de wereld hebben de vier leden pure rock gesmeed met heet ijzer. In 2019 volgde album The Big Picture, waarbij de band bewust de clichés binnen de rockmuziek opzoekt, om zo tot de pure essentie van het genre te komen. Verwacht een intense, krachtige en grootse show!


Litzberg

Litzberg is het nieuwe project van songwriter Mathijs Peeters, die al vele sporen verdiende als gitarist bij onder meer The Gasoline Brothers en Sandusky. Zijn solo debuutalbum In_My_Head bevat tijdloze, rafelige gitaarpopliedjes die fraai het evenwicht bewaren tussen de ambachtelijke melodie en het bevlogen experiment. Litzberg vormt een onlosmakelijk verlengstuk van Mathijs’ eigen persoonlijkheid en levenservaringen. De plaat kwam september 2019 uit en OOR schreef al lovend: “Een album om te koesteren”.

Lola’s Dice

Ooit begonnen ze als punkrock trio in Amsterdam-West, maar inmiddels is Lola’s Dice getransformeerd tot een band met een psychedelisch, tropisch funk-geluid. De bijzondere evolutie van de band heeft geresulteerd in nummers die een pure sensatie zijn voor de zintuigen. Een gruizige mix van gitaren, synths en muzikale roots die geworteld zijn in de percussie geluiden van Latijns-Amerika, maar toch trouw aan de punk-ethos.

WIES

De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. Ondanks dat de band niet eens een jaar bestaat, werd er al gespeeld in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg en wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018 en Grote Prijs van Nederland 2019. Single Soms Is Het Laat heb je de laatste maanden vast en zeker al voorbij horen komen op de radio!


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!