Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

4 x leuke borrelspots in de binnenstad 

De binnenstad van Apeldoorn heeft voor iedereen die van een drankje in ontspannen sfeer houdt wat wils. Op zoek naar inspiratie voor een gezellige borrelplek in de binnenstad of gewoon héél benieuwd waar de Apeldoornse 'locals' vaak te vinden zijn? Je leest 't hieronder!

 


De Graaf van Vlaanderen

De Graaf van Vlaanderen is al jaren een vaste plek aan het Apeldoornse Caterplein. Zodra je er binnenkomt, zie je waarom zoveel mensen De Graaf van Vlaanderen steeds weer weten te vinden. Bierliefhebbers kunnen er terecht voor tientallen trappisten, tapbieren, bijzondere jenevers en de bekende én onbekendere Belgische bieren.

 

Extra leuk: ‘de Graaf’ heeft een lekker terras aan de voor én achterzijde van het pand waar het in de zomermaanden goed toeven is in het zonnetje. Heb je zin in fingerfood of een lekkere maaltijd? Ook daarvoor ben je bij de Graaf van Vlaanderen aan het juiste adres: je kunt er terecht voor zowel de lunch als het diner. Ook mooi: bij de Graaf kun je je eigen bierbaspoort krijgen!

 

Hoofdstraat 165A

 


Finnegan’s Irish Pub

Finnegan’s Irish Pub bevindt zich aan het einde van de Hoofdstraat, net aan het begin van het Caterplein. Apeldoorners komen er graag, want er is vaak plek, het eten is er lekker en betaalbaar en de sfeer is altijd top. Op het grote scherm in het midden van de pub kun je vaak een potje voetbal kijken.

 

Op drukke avonden heeft de Finnegan’s een groot tweede gedeelte achterin met een bar en aan de voorzijde is een terras. De menukaart in de Finnegan’s is variabel, maar de pub heeft een aantal klassiekers die niet zullen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de Finnegan’s Burger, die je echt een keer moet proeven tijdens je bezoek aan Apeldoorn!

 

Hoofdstraat 176

 


Proeflokaal De Kater

Proeflokaal De Kater is geen vreemde op het Apeldoornse Caterplein, maar heeft begin dit jaar een ware metamorfose ondergaan: naar een ginbar met meer dan dertig verschillende gins op de kaart. Alle gins zijn gerangschikt op smaak: van citrus naar kruidig of zoet. Ook als je een biertje, wijntje, jenever of rum wilt bestellen, ben je bij De Kater op het juiste adres.

 

Ook het fingerfood past uitstekend bij de bijzondere drankjes die er geserveerd worden: een plank met kaas en worst is een ware traktatie en veel minder simpel dan de naam doet vermoeden! De Kater is van dezelfde eigenaars als Finnegan’s en de Graaf van Vlaanderen. Dat merk je: de sfeer is De Kater is net zo ongedwongen als in de andere twee kroegen. ‘De Fin’ en De Graaf bieden plek aan veel mensen, de Kater is wat kleiner en knusser.

 

Hoofdstraat 174A

 


Wijnbar & Tapperij Den Olifant

Wijnbar & Tapperij Den Olifant in hartje Apeldoorn verheft het borrelen tot kunst. In de Kapelstraat kun je gezellig genieten van de beste bieren, wijnen en de befaamde borrelplanken van Frits en zijn team. Met de wijnkaart die eens in de twee maanden wisselt, valt er altijd wel wat nieuws te proberen.

 

Wil je gewoon even lekker bijkletsen of ga je voor 't zware werk en waag je je aan de High Wine? Het is aan jou! Leuk detail: dit jaar is Den Olifant op de 36e plaats geëindigd in de Café top 100 van heel Nederland.

 

Kapelstraat 9

 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!