Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

3 x borrelen op het plein in de Apeldoornse binnenstad

Als de zon zich laat zien, is het goed toeven in de Apeldoornse binnenstad: op de vele gezellige terrasjes kun je even snel of lekker uitgebreid genieten van een borrel, lunch of diner. We lichten drie fijne pleinen voor je uit.

 


Raadhuisplein

Aan het midden van winkelstraat de Hoofdstraat ligt het gezellige Raadhuisplein. Met het gemeentehuis op de achtergrond, zijn er veel terrassen waar je neer kunt strijken voor een lekkere kop koffie, lunch of diner. De Notaris, Jules Verne en Hotel et le Café de Paris hebben alle een heerlijke kaart voor allerlei gelegenheden. Leuk extraatje: als er mensen trouwen in het gemeentehuis, heb je vanaf deze terrassen een prachtig uitzicht op het bruidspaar én een concert van de klokken van het gemeentehuis.

 


Caterplein

Als je vanaf het Raadhuisplein doorloopt op de Hoofdstraat, kom je vanzelf op het Caterplein. Op dit plein vind je veel Apeldoornse kroegen die populair zijn op de uitgaansavonden. Maar ook hier zijn er vele terrasjes waar je na een dagje shoppen kunt gaan zitten. Denk bijvoorbeeld aan Ierse pub Finnegan’s, de Graaf van Vlaanderen, Rockcafé Ozzy en de Babbel. Ook hier kan je een lekker middag- of avondmaaltijd nuttigen. Het Caterplein ligt ook op loopafstand van stadsschouwburg Orpheus. Als je ’s avonds naar een voorstelling gaat, is dit de ideale plek om te eten. Ook bioscoop Vue Apeldoorn ligt op een paar meter van de gezellige terrassen aan het Caterplein.

 


Foto: De Professor, Hoofdstraat 171b


Leienplein

Het Leienplein ligt op de hoek van de Korenstraat en de Nieuwstraat. In de zomer verandert dit plein in een groot terras waar bijvoorbeeld Het Nieuws van Apeldoorn en Café & Tapas De Buren lekkere drankjes en hapjes serveren. Ook bij Brasserie M’Joy en de Firma Van Veldhuizen kun je terecht voor verrassende en lekkere gerechten. Ook kun je op het Leienplein reggelmatig terecht voor een feestje: van een barbecue tot een bruisende Koningsdag.

 


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!