Apeldoorn Winterfeest

De Apeldoornse binnenstad bruist! Za 17 t/m za 24 december 2016 

In de periode van zaterdag 17 t/m zaterdag 24 december kleuren livemuziek, knusse terrasjes, gezellige kerstmarkten en de feestelijke verlichting de straten en panden. Neem je familie, vrienden en vriendinnen mee en geniet van een intieme kerstsfeer. 


Extra koopzondagen en koopavond

In december is het iedere zondag koopzondag (van 12:00 tot 17:00 uur), met uitzondering van Eerste Kerstdag. Daarnaast is het iedere donderdagavond koopavond tot 21:00 uur, met een extra koopavond voorafgaand aan de kerstdagen op vrijdagavond 23 december.


Vr 16 tot zo 18 december: Glazen Huisje Apeldoorn

Voor het vijfde jaar op rij organiseert RTV Apeldoorn in december weer het Glazen Huisje Apeldoorn. Twee dj’s zullen 55 uur lang (omdat het kengetal van Apeldoorn 055 is) liveradio maken. De dj’s zitten in een extreem klein ‘glazen huisje’, het etalagehuisje van Modehuis Beermann aan de Deventerstraat, ter hoogte van nummer 13. Tijdens deze 55 uur zullen ze niet eten, ze krijgen alleen verschillende soorten sapjes om op de been te blijven. Kom je langs? Succes helden!


Miniterrasjes en gratis chocolademelk 

Diverse ondernemers pakken in de periode van het Winterfeest uit met een gezellig klein terras. Op 17, 18 en 24 december tijdens winkeltijden en op de koopavonden van 22 en 23 december (van 17:00 tot 20:30 uur) worden vanaf deze terrassen bekertjes chocolademelk uitgedeeld door een kerstman of –vrouw. 

De deelnemende locaties zijn Shoebox by Oxener, Van Beek Bedden, Loca en winkelcentrum Oranjerie (Mariastraat), Crea-Art, Gall&Gall, WereldWinkel (Brinklaan), Korenstraat (ingang Korenpassage) en Simon Lévelt (Hoofdstraat). 


Gezellige kerstmarkt in de Korenstraat en Asselsestraat

De Korenstraat en Asselsestraat slaan dit jaar de handen ineen! Op zaterdag 17 en zondag 18 december wordt er een sfeervolle kerstmarkt georganiseerd in de Korenstraat. Op zaterdag 17 december sluit de Asselsestraat (van het Leienplein tot aan de Roggestraat) hierbij aan. Zo onstaat er een meterslange slinger van gezellige houten kraampjes, fijne producten, leuke koopjes en lekker eten en drinken, omlijst door muziek. Helemaal klaar voor de feestdagen! Op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur.


Zaterdag 17 december: live cooking en meet & greet Oehlie

Giovanni Caminita ken je van de tv-zender 24Kitchen. Op zaterdag 17 december geeft de chefkok een demonstratie op het horecaplein in overdekt winkelcentrum Oranjerie. Kinderen krijgen deze dag de kans om de mascotte van Monkey Town, Ohlie, te ontmoeten tijdens een meet & greet. Tijd: tussen 11:00 en 15:00 uur.


Zondag 18 december: X-mas Complimententeam

Of het nu gaat om die nieuwe jas, die gekleurde veters, nette broek of het opvallende kapsel, iedereen wordt in het zonnetje gezet! Met theatrale liedjes, instructies en een glimlach weten zij de mensen een goed gevoel te geven. Iedereen wordt persoonlijk gecomplimenteerd en versierd met post-it notities waarop een positieve kreet staat geschreven als souvenir. Tussen 13:00 en 17:00 uur in overdekt winkelcentrum Oranjerie.
 


Optredens en livemuziek

Gedurende deze periode zijn er diverse artiesten in de binnenstad te vinden. Bekijk hieronder het schema.

Zaterdag 17 december (13.00 - 17.00 uur)
Dirt road music band (trio, americana, bluegrass)
Sander Nijbroek (singer-song writer)
Ice man Raoul (moving living statue act)

Zondag 18 december (13.00 - 17.00 uur)
Lieke Grey
Sfeermuziek

Donderdag 22 december (17.00 - 20.30 uur)
Hills
Mini draaiorgel Dickens style
William Smulders + Jukebox

Vrijdag 23 december (17.00 - 20.30 uur)
Lieke Grey
Mini draaiorgel Dickens style
Hills

Zaterdag 24 december
Ice man Raoul (moving living statue act)
William Smulders + Jukebox