Winkelen
Markten
Horeca
Cultuur
Uitagenda
Ondernemen

Welkom in de binnenstad

Welkom in de binnenstad! In het eigentijdse stadshart van Apeldoorn komen winkelen, cultuur, restaurants en uitgaan samen.

Winkelen in Apeldoorn

Apeldoorn is een populaire winkelstad. Dat is niet voor niets, de binnenstad kent een groot en gevarieerd winkelaanbod. Van de grote winkelketens in de Hoofdstraat tot boetiekjes en eigentijdse speciaalzaken in de vele zijstraatjes. Neem ook een kijkje in overdekt winkelcentrum Oranjerie en de Korenpassage. Onderbreek het shoppen voor een uitgebreide lunch of high tea in één van de vele lunchrooms en eetcafés.
 

Markten

In het centrum van Apeldoorn is er vier dagen in de week markt. Op zaterdag de landelijk bekende warenmarkt, op maandag de waren- en stoffenmarkt, op woensdag wederom warenmarkt en op donderdag de biologische boerenmarkt. De Apeldoornse zaterdagmarkt op het Marktplein is de grootste en staat al jaren in de absolute top van de Nederlandse markten. Een bezoek meer dan waard!

Openingstijden

Iedere eerste en laatste zondag van de maand is het koopzondag in het centrum. De meeste winkels zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Iedere donderdagavond kun je tot 21.00 uur winkelen in Apeldoorn. De reguliere openingstijden zijn als volgt:
 

  • Ma: 11:00 - 17:30 uur
  • Di: 10:00 -17:30 uur
  • Wo: 10:00 -17:30 uur
  • Do: 10:00 - 21:00 uur
  • Vr: 10:00 - 17:30 uur
  • Za: 10:00 - 17:00 uur
  • Zo: 12:00 - 17:00 uur (eerste en laatste zondag van de maand)

Uitgaan in Apeldoorn

Wie in Apeldoorn uit eten wil zal moeite hebben met kiezen. Italiaans, Grieks, internationaal, Oosters, met of zonder ster en in alle prijsklassen, ambiances en smaken. Apeldoorn heeft op culinair gebied alles te bieden wat een fijnproever zich maar wensen kan. De binnenstad is de uitgelezen plek voor een leuke avond uit. Er zijn talloze gezellige cafés en diverse poppodia die wekelijks trakteren op feestjes, liveoptredens en events. Ook is er de mogelijkheid om je geluk te beproeven in een van de vele casino’s of ga gezellig een potje bowlen, poolen of lasergamen. Doe je het liever wat rustiger aan? Je vindt in bioscoop Vue de nieuwste kaskrakers en de meest ontroerende filmhuisproducties in Filmtheater Gigant. Daarnaast kun je in eigentijds Theater Orpheus terecht voor prachtige shows en voorstellingen, zo’n 350 per theaterseizoen. Grote namen en meerdaagse bespelingen, het beste van Apeldoornse bodem en verrassende dans-, cabaret-, musical-, en muziekproducties; er is voor ieder wat wils. 

Cultuur

Apeldoorn huisvest het kloppend cultuurhart van de Veluwe. Met recht kan Apeldoorn een stad vol kunst en cultuur genoemd worden. Zo heeft Paleis Het Loo tentoonstellingen met een koninklijk tintje en biedt het eigentijdse CODA museum, midden in het Cultuurkwartier, gevarieerde hedendaagse tentoonstellingen en tal van culturele activiteiten. Daarnaast is er in Theater Orpheus altijd wel een toonaangevende toneel-, concert- of cabaretvoorstelling. Voor een ontroerende filmhuisproductie ben je bij Filmtheater Gigant aan het juiste adres en de nieuwste kaskrakers vind je bij Vue. Regelmatig worden er concerten en liveoptredens gegeven, onder andere in het populaire Gigant. Diverse galerieën bieden een gevarieerd aanbod werk van lokale maar ook internationale kunstenaars.

 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!